De dikke bende van De Korenwolf. [1]
Boek

De dikke bende van De Korenwolf. [1] ([2011])/ Jacques Vriens

Bundel met drie verhalen over de kinderen die in hotel De Korenwolf wonen. Samen met hun oma beleven ze allerlei spannende avonturen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Herdruk van een bundel met de eerste drie, ook afzonderlijk verschenen, verhalen over de bewoners van hotel De Korenwolf in Zuid-Limburg: 'De verdwijning van de mislukte barbie', 'Het geheim van de verliefde hulpkok' en 'De redding van de zwevende oma'. Personages in het verhaal zijn een knorrige vader en een sussende moeder met hun vier kinderen en oma, en verder af en toe lastige gasten. De kinderen en hun wat rebelse, inwonende oma vormen de zogenaamde Korenwolfbende. Met vaart en humor geschreven verhalen; de vier ondernemende kinderen spreken eigentijds Nederlands: 'keigaaf', 'shit', 'cool' (hoewel sommige termen na circa tien jaar minder gangbaar zullen zijn). De avonturen zijn misschien wat onwaarschijnlijk, maar zullen de doelgroep aanspreken. Zwart-witte, gewassen pentekeningen benadrukken de dynamiek van het verhaal. Achter in het boek legt de auteur uit hoe hij aan zijn idee voor deze serie komt. Jubileumuitgave ter gelegenheid van het 35-jarig schrijverschap van de veelgelezen auteur, die vooral bekend werd door zijn vele schoolverhalen. Vlot en vrolijk boek voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047519751

Titel De dikke bende van De Korenwolf. [1]
Uniforme titel De verdwijning van de mislukte barbie Het geheim van de verliefde hulpkok De redding van de zwevende oma
Auteur Jacques Vriens
Secundaire auteur Annet Schaap
Type materiaal Boek
Uitgave Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf, [2011]
Overige gegevens 256 p - ill - 22 cm
Annotatie Eenmalige jubileumuitg. ter gelegenheid van het 35-jarig schrijverschap van Jacques Vriens, 2011 - Oorspr. in deze uitg.: 2005 - Bevat: De verdwijning van de mislukte barbie ; Het geheim van de verliefde hulpkok ; De redding van de zwevende oma. - Oorspr. uitg.: Houten : Van Holkema & Warendorf, 2000, 2000, 2001
ISBN 9789047519751
PPN 332842711
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Clubs ; Hotels ; Gezin ; Grootouders
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De dikke bende van De Korenwolf
Boek

De dikke bende van De Korenwolf (cop. 2005-...)

vol. 1
Uitgeleend
Jacques Vriens