Frankenstein
Boek

Frankenstein (cop. 2011)/ verteld en gezongen door Pieter Embrechts, met ill. van Sebastiaan Van Doninck ; [tekst H.C. Artmann ; vert. uit het Duits Pieter Embrechts]

Teksten van zeven spannende en grappige liedjes over James Bond, vampiers en andere superhelden en monsters. Met expressieve inkttekeningen in zwart-wit en groen. Op cd met zang en sfeervolle muziek. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Frankenstein, Miss Dracula, vampiers, James Bond en andere superhelden zijn de personages in het vrij kleine boekje met cd. De Vlaamse (tv)acteur en zanger Pieter Embrechts vertaalde het werk van Artmann en maakte er een familievoorstelling van. Het boekje bevat de teksten van de liedjes. De schrijfstijl is boeiend met aandacht voor detail, gebaseerd op zintuiglijke waarnemingen en gevoel voor humor. Dynamische inkttekeningen ondersteunen de tekst waaraan enkel de kleur groen is toegevoegd. De figuren hebben relatief grote hoofden en spaghettiledematen; hun lichaamstaal is in de illustraties duidelijk weergegeven. Embrechts zingt op de bijgevoegde cd vol overgave, met gebruikmaking van stemmetjes en geluiden. De begeleidende muziek van de Weense componist Gruber varieert van sfeervol en gevoelig tot een kakofonie alsof het orkest op de vlucht geslagen is voor een weerwolf. Een fijn 'luisterboek' voor kinderen vanaf ca. 8 jaar t/m 11 die lekker willen griezelen.

Specificaties

Nederlands | 9789020995947

Titel Frankenstein
Auteur H.C. Artmann
Secundaire auteur Pieter Embrechts ; Sebastiaan Van Doninck ; Heinz Karl Gruber
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2011
Overige gegevens [32] p - ill - 16×16 cm - cd / prettig gestoorde muz. van Heinz Karl Gruber
ISBN 9789020995947
PPN 333845528
Rubriekscode 788.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderliedjes
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes