Mijn melktandjes
Boek

Mijn melktandjes (cop. 2011)/ [ontwerp en tekst Mariarosaria Tagliaferri, ill. Alberto Spada ; vert. uit het Italiaans Pieter van Oudheusden]

Vierkant, hardkartonnen prentenboek over het melkgebit met kleurenillustraties van verschillende soorten maskers/mockimonsters met een grote mond. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Een klein, vierkant, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken over melktanden, waarin in korte zinnen beschreven staat wanneer je je eerste melktanden krijgt en wanneer je melkgebit compleet is. In de tekst staat ook wat je met je tanden kunt doen, zoals praten en lachen. Het verschil in functie van snijtanden (doorbijten), hoektanden (eten los trekken en afscheuren) en kiezen (kauwen, eten fijn malen) wordt benoemd en er wordt benadrukt dat je je tanden goed moet poetsen, omdat ze anders groen en bruin worden, met gaatjes. Door goed te poetsen heb je altijd een stralende glimlach. De paginagrote illustraties bestaan uit robotachtige hoofdjes (in diverse kleuren) met een grote, brede, rechthoekige mond, waarin tanden te zien zijn en vaak grote ronde ogen. Door de vorm van de mond en de ogen hebben ze een wat boze of schrikachtige uitdrukking. Vaak zijn alleen de tanden te zien waarover wordt verteld. De achtergrond van beide tegenoverliggende pagina's is één kleur. De tekst staat in zwarte drukletters onderaan de pagina waar geen illustratie is. Tegelijkertijd is in dezelfde opzet verschenen 'Waarom kijk je zo'*. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461580108

Titel Mijn melktandjes
Auteur Mariarosaria Tagliaferri
Secundaire auteur Alberto Spada ; Pieter van Oudheusden
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Tectum Junior, cop. 2011
Overige gegevens [20] p - ill - 16×16 cm
Annotatie Oorspr. Italiaanse uitg.: Milano : PICOpublications, cop. 2010
ISBN 9789461580108
PPN 334551307
Thematrefwoord Gebit
Taal Nederlands