De amulet van de macht
Boek

De amulet van de macht (2011)/ Licia Troisi, [vert. uit het Italiaans: Boscolo Translations ; red.: Koen Diddens ... et al.]

Om een einde te maken aan de oorlog met de Tiran, moeten de halfelf Nihal en de jonge magiër Sennar de acht stenen van een magisch amulet vinden. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nihal, de laatste halfelf van de Verrezen Wereld, wil met haar beste vriend, de magiër Sennar, een einde maken aan de oorlog met de Tiran. Dit is alleen mogelijk als ze de acht stenen vindt die in een amulet passen die bijzondere krachten heeft. Elke steen bevindt zich in een heiligdom van de acht Landen veroverd door de Tiran. In dit derde deel van de trilogie 'De Kronieken van de Verrezen Wereld'* staat Sennar centraal. Het begin is een wat opsommerig verhaal van alle avonturen, het tweede deel van dit boek krijgt echter meer vaart en spanning door de onmogelijke dilemma's voor de hoofdpersonen. Gaandeweg realiseert Nihal zich, dat het wreken van haar vader niet de juiste reden is om de Tiran te doden. Aardig is de onwetendheid van de fammin-monsters over begrippen als vriendschap, verraad en rechtvaardigheid, die uitgelegd moeten worden. In een lange epiloog van Sennar komen hij en Nihal tot het inzicht dat met het verslaan van de Tiran het kwaad nog niet bestreden is. Een landkaart en een lijst van personages en andere eigennamen zijn een goede toevoeging. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789078345497

Titel De amulet van de macht
Auteur Licia Troisi
Secundaire auteur Koen Diddens
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books Bakermat, 2011
Overige gegevens 535 p - ill., krt - 23 cm
Annotatie Uitgeversnaam op omslag: Fantoom - Vert. van: Il talismano del potere. - Milano : Mondadori, cop. 2005. - (Cronache del Mondo Emerso ; 3)
ISBN 9789078345497
PPN 335889867
Genre science-fiction
Taal Nederlands