De missie van Sennar
Boek

De missie van Sennar (cop. 2010)/ Licia Troisi, [vert. uit het Italiaans: Boscolo Translations ; red.: Koen Diddens ... et al.]

Nihal, de laatste halfelf van de Verrezen Wereld, rondt haar opleiding tot drakenridder af. Haar vriend Sennar (19), lid van de Raad der Magiërs, gaat op zoek naar de Gezonken Wereld om hulp te vragen. Vanaf ca. 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nihal en haar vriend Sennar (19) zijn de hoofdpersonen in dit verhaal. Sennar is lid van de Raad der Magiërs. De landen waarin Nihal en Sennar leven, zijn in oorlog met een onbekende vijand. In dit deel staat het verhaal van Sennar centraal. Hij gaat op zoek naar de Gezonken Wereld om hulp te vragen. Zijn reis is spannend en avontuurlijk, want het is vrijwel onmogelijk om in deze wereld te komen. Nihal rondt haar opleiding tot drakenridder af. Als volleerd ridder neemt ze deel aan de strijd en leert ze een nieuwe tegenstander met onbekende, magische krachten kennen. Zij voelt een vreemde aantrekkingskracht en wil hem ten koste van alles verslaan. Tweede deel uit de trilogie 'De kronieken van de verrezen wereld'*. In het eerste hoofdstuk vertelt Nihal wat er in het eerste deel is gebeurd. Daardoor is dit vervolg goed zelfstandig te lezen. De auteur (1980) heeft ondanks haar jonge leeftijd al behoorlijk wat fantasyboeken geschreven. Ze heeft een heldere stijl. Lezers die van een verhaal met vaart houden, zullen dit boek zeker waarderen om de spannende en de elkaar snel opvolgende gebeurtenissen. De vertaling is beter dan in het eerste deel. Prettig leesbaar fantasyverhaal. Vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789078345404

Titel De missie van Sennar
Auteur Licia Troisi
Secundaire auteur Koen Diddens
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books Bakermat, cop. 2010
Overige gegevens 413 p - krt - 20 cm
Annotatie Uitgeversnaam op omslag: Fantoom - Vert. van: La missione di Sennar. - Milano : Mondadori, cop. 2004. - (Cronache del Mondo Emerso ; 2)
ISBN 9789078345404
PPN 331256711
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De kronieken van de Verrezen Wereld
Boek

De kronieken van de Verrezen Wereld (2010-...)

vol. 2
Uitgeleend
Licia Troisi