Nihal uit Windland
Boek

Nihal uit Windland (cop. 2010)/ Licia Troisi, [vert. uit het Italiaans: Boscolo Translations ; red.: Catalina Steenkoop]

Een jonge vrouw, de laatste halfelf van de Verrezen Wereld, wordt na de basisopleiding op de academie voor drakenridders leerling van een gnoom en krijgt haar eigen draak.Nihal, de laatste halfelf van de Verrezen Wereld, wil per se drakenridder worden. Ze wil wraak nemen voor haar overleden familie. Als 18-jarige wordt ze leerling van een gnoom en krijgt haar eigen draak. Vanaf ca. 14 jaar.

Recensie

Nihal (13) is de laatst levende halfelf in de Verrezen Wereld en ontkomen aan de Tiran. Zij groeit op bij een smid en doet niets liever dan vechten. Haar tante leert haar genezende magie. Als de smid wordt vermoord wil Nihal drakenridder worden. Zij slaagt erin als eerste vrouw toegelaten te worden op de academie. Na de basisopleiding wordt zij leerling van een gnoom en krijgt ze haar eigen draak. De gnoom heeft aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van zijn 18-jarige pupil en ontdekt dat Nihal vecht vanuit wraak. Hij wil dat ze waardering krijgt voor het leven en stuurt haar weg om dit te leren. In drie delen wordt dit verhaal in korte zinnen verteld. Het taalgebruik in het eerste deel is te populair, past niet bij de sfeer en sluit niet aan bij de beoogde lezer; veel uitdrukkingen en clichés. Het tweede en derde deel zijn prettig leesbaar. Eerste deel van de trilogie 'De kronieken van de Verrezen Wereld', debuut van de Italiaanse auteur (30). De vervolgtrilogie 'De oorlogen van de Verrezen Wereld' is al in Nederland uitgegeven. Vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789078345305

Titel Nihal uit Windland
Auteur Licia Troisi
Secundaire auteur Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books Bakermat, cop. 2010
Overige gegevens 392 p - krt - 23 cm
Annotatie Uitgeversnaam op omslag: Fantoom - Vert. van: Nihal della Terra del Vento. - Milano : Mondadori, cop. 2004. - (Cronache del Mondo Emerso ; 1)
ISBN 9789078345305
PPN 329484311
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De kronieken van de Verrezen Wereld
Boek

De kronieken van de Verrezen Wereld (2010-...)

vol. 1
Uitgeleend
Licia Troisi