Welterusten, lieve Tip
Boek

Welterusten, lieve Tip (cop. 2010)/ Marco Campanella [ill., vert. uit het Italiaans: Anja De Lombaert]

Tip de Muis gaat naar bed, maar eerst maakt hij nog van alles mee. Hardkartonnen prentenboek met vier verhaaltjes over slapengaan met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Dik, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken met vier verhalen over muisje Tip. Door het iets gewatteerde omslag voelt het boek prettig zacht aan. Elk verhaaltje eindigt met het naar bed gaan van Tip. De laatste zin is telkens een uitnodiging aan het kind aan wie het verhaal wordt voorgelezen om ook lekker te gaan slapen. De belevenissen van het muisje zijn echte peuter- en kleuterbelevenissen: een vriendje dat mag blijven slapen, op vakantie gaan, bezoek krijgen, niet in slaap kunnen komen. De grote kleurige tekeningen tonen een mengeling van mensenvoorwerpen en dingen op het eigen niveau van de muizen. Zo slaapt Tim in een kartonnen doosje en zijn ouders in een oude schoen. Er is op de tekeningen veel te herkennen en te beleven. Door de stevige uitvoering van het boek kan het vaak worden bekeken. De twee- tot negenregelige tekst staat in een duidelijke schreefletter in lege vlakken van de illustraties. Als extra attractie kan het boek worden gesloten met een mooi blauw lint. Deel van een driedelige serie over het naar bed gaan van Tip de Muis*. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490111182

Titel Welterusten, lieve Tip
Auteur Marco Campanella
Secundaire auteur Andrea Dami ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Mortsel : Trifora, cop. 2010
Overige gegevens 36 p - ill - 23 cm
Annotatie Omslagtitel. - Uitg. is gebaseerd op het idee van Andrea Dami - Oorspr. Italiaanse uitg.: Milano [etc.] : Dami International, cop. 2010
ISBN 9789490111182
PPN 334088860
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Slapengaan
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Tip de Muis
Boek

Tip de Muis (2003-...)

vol.
Uitgeleend
Anna Casalis