Een heks en een fee
Boek

Een heks en een fee (cop. 2011)/ Prunella Bat, [ill.: Red Whale met Katja Centomo ... et al. ; vert. uit het Italiaans: Baeckens Books]

Milla en Sugar stammen af van oude families van heksen en feeën. Zij worden vriendinnen en moeten goed samenwerken om een monster te verslaan. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Milla en Sugar, twee meisjes van tien jaar oud, stammen af van oude families van heksen en feeën en horen dus bij het Volk dat in Old Town woont tussen de Anderen, aan wie ze hun krachten en toverkunsten nooit mogen laten zien. De heel verschillende meisjes worden vriendinnen en door hun oma's voorbereid op hun toetreding tot de Cirkel, een groep van feeën en heksen die het Volk in Old Town beschermt en leidt. Voordat het zover is, worden ze in het park belaagd door een monster, een afgezant van een op wraak beluste vijand die in de riolen leeft. Boekje met aansprekend omslag met glitter, over opgroeien, anders zijn en de avontuurlijke confrontatie met het kwaad. Behalve in het verhaal wordt deze wonderlijke fantasievolle wereld in de illustraties zeer gedetailleerd geopenbaard. Vrolijk, humoristisch verhaal, vol grappige en hedendaagse details, dat vooral meisjes zeer zal aanspreken. Helaas zitten er nogal wat slordigheden in de tekst en is het taalgebruik niet erg vlot. Daardoor is het ondanks de fleurige vormgeving niet geschikt voor moeilijk lezende kinderen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054617570

Titel Een heks en een fee
Auteur Prunella Bat
Secundaire auteur Katja Centomo
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books, cop. 2011
Overige gegevens 136 p - ill., plgr - 20 cm
Annotatie Uitgeversnaam op omslag: Bakermat - Oorspr. Nederlandse uitg.: Mechelen : Baeckens Books, cop. 2007 - Vert. van: Strega più fata. - Casale Monferrato : Edizioni Piemme, cop. 2005. - (Milla & Sugar)
ISBN 9789054617570
PPN 336156006
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sprookjesfiguren