Iedereen is anders
Boek

Iedereen is anders het boek van de grote psychologische tegenstellingen (cop. 2011)/ Oscar Brenifier, met ill. van Jacques Després ; bew. [uit het Frans] door Michael De Cock

Sommige kinderen zijn graag alleen, anderen zijn sociaal. Zo komen tien tegengestelde eigenschappen aan bod. Met grote gestileerde kleurenillustraties. Om met kinderen vanaf ca. 8 t/m 12 jaar over te praten.

Recensie

Groot formaat uitgave uit de nieuwe reeks 'Psychologie voor kinderen', waarin op schitterende wijze aandacht wordt besteed aan psychologische tegenstellingen. Tegenstellingen in menselijke karakters, die rondom tien begrippenparen worden uitgediept, verklaard, van voorbeelden voorzien en gedefinieerd naar hun rijkdom, maar ook naar hun buitensporigheden. De begrippenparen die aan bod komen zijn onder andere: de gecompliceerde - de simpele, de idealist - de realist, de individualist - de sociale, de ernstige - de speler, de actieve - de beschouwende, de eerlijke - de sluwe, de lichamelijke - de rationele. De menselijke dynamieken die aan bod komen, worden gepresenteerd in overzichtelijke, heldere, stilistisch geanimeerde hoofdstukken van telkens zes pagina's. Volgens een bepaald format vindt er een definiëring en animatie plaats van het karaktertype en vervolgens wordt elk karaktertype verder geanalyseerd en geïllustreerd, wat vaak gepaard gaat met een knipoog, lichte humor, tegen een filmische achtergrond. De beschrijvingen zijn niet mis te verstaan en bieden voor kinderen tal van aanknopingspunten om over na te denken en te praten. Positief is dat geen enkel karaktertype wordt afgewezen. Met inleiding. Onder begeleiding vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789079806133

Titel Iedereen is anders : het boek van de grote psychologische tegenstellingen
Auteur Oscar Brenifier
Secundaire auteur Jacques Després ; Michael De Cock
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion, cop. 2011 - Leuven : Davidsfonds Infodok
Overige gegevens [64] p - ill - 26×26 cm
Annotatie Vert. van: Le livre des grands contraires psychologiques. - Paris : Nathan, cop. 2010
ISBN 9789079806133
PPN 335990819
Rubriekscode 417.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Persoonlijkheid
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Persoonlijkheid