Handboek voor het bouwen van je eigen luchtkasteel
Boek

Handboek voor het bouwen van je eigen luchtkasteel fantaseer jezelf gelukkig (cop. 2011)/ Barbara Sophia Tammes, [ill.: Barbara Tammes]

Uitnodiging aan de lezer om zich bewust te worden van verborgen gedachten, wensen, verlangens en gevoelens, in de vorm van een tocht door de verschillende kamers van een luchtkasteel.

Recensie

Een luchtkasteel is een plek om jezelf gelukkig te fantaseren en om in te verdwijnen. Kinderen weten dat beter dan volwassenen. Maar het is ook een middel om met verbeeldingskracht de werkelijkheid en jezelf opnieuw vorm te geven. Het is dat laatste aspect van het luchtkasteel dat de auteur, van oorsprong copywriter in de reclame, de lezer in dit boek wil laten zien. Ze doet dat in de vorm van een tocht langs de vele vertrekken van het luchtkasteel, die onder meer langs de salon, de keuken, de balzaal, de kinderkamer, maar ook langs de kamer van geluk en de Royal Suite voor kwaad voert. Deze reis heeft tot doel de lezer bewust te maken van verborgen gedachten, wensen en verlangens, waarbij heel serieuze levensvragen op een speelse manier aan de orde komen. Tekst en illustratie vormen in het boek een geheel en de visualisatie is altijd functioneel. Door de lichtvoetige en associatieve manier waarop de zoektocht is vormgegeven, zal dit originele boekwerk een brede lezersgroep aanspreken.

Specificaties

Nederlands | 9789021549415

Titel Handboek voor het bouwen van je eigen luchtkasteel : fantaseer jezelf gelukkig
Auteur Barbara Sophia Tammes
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht [etc.] : Kosmos Uitgevers, cop. 2011
Overige gegevens 157 p - ill - 24 cm
ISBN 9789021549415
PPN 329957880
Rubriekscode 415.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fantasie ; Visualisaties
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Fantasie