De kunst van het loslaten
Boek

De kunst van het loslaten (2011)/ Theo Fischer, [vert. uit het Duits: Pieter Cramer]

Aan de hand van praktische voorbeelden wordt beschreven hoe het mogelijk is om negatieve patronen in het leven te ontdekken en los te laten.

Aanwezigheid

Recensie

De van oorsprong Duitse auteur Theo Fischer werkte voordat hij het taoïsme ontdekte lange tijd in het bedrijfsleven. Sindsdien werden enkele succesvolle boeken van zijn hand over de taoïstische principes in het Nederlands vertaald, zoals 'De kunst van het nietsdoen' (2001)*. Ging het in dit laatste boek om 'handelen door niet in te grijpen', in dit nieuwe werk staat in de eerste plaats het loslaten van ballast uit het verleden centraal. Het principe blijft hetzelfde: stoppen met inspannen en leven in het hier en nu. Wanneer we er namelijk in slagen de vervelende dingen uit ons leven los te laten, blijft alleen het goede over, zonder dat we daar bewust naar hoeven te zoeken. Aan de hand van alledaagse situaties laat de auteur zien hoe negatieve patronen zijn te herkennen. Daarbij leert de lezer zich minder aan te trekken van de meningen van anderen en zich minder zorgen te maken. Evenals de overige boeken van Fischer zal ook dit boek de groeiende groep lezers met belangstelling voor spirituele groei en taoïsme aanspreken. Met literatuuropgave.

Specificaties

Nederlands | 9789045312033

Titel De kunst van het loslaten
Auteur Theo Fischer
Secundaire auteur Pieter Cramer
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : BBNC Uitgevers, 2011
Overige gegevens 182 p - 22 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: Yu wei : die Kunst, sich das Leben schwer zu machen. - Reinbek bei Hamburg : Rowohlt, 2006
ISBN 9789045312033
PPN 333049152
Rubriekscode 158.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zelfverwerkelijking
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord TaosmeTaoïsme