Gedrag in uitvoering
Boek

Gedrag in uitvoering over executieve functies bij kinderen en pubers (cop. 2011)/ Diana Smidts & Mariëtte Huizinga, [ill.: Teun Baarspul]

Analyse van de zich ontplooiende beheersing van het eigen gedrag door kinderen en jongeren, met adviezen aan ouders, leerkrachten en hulpverleners.

Recensie

Hoe reguleert een kind of een puber zijn gedrag? Hoe biedt een kind weerstand aan driften? Hoe gebruikt een kind actief zijn geheugen? Hoe gaat een kind of puber om met veranderingen? Hoe plant een kind zijn activiteiten? Dergelijke vragen staan centraal in dit goed en gemakkelijk leesbare boek. Het boek, geschreven door een kinderneuropsycholoog en een ontwikkelingspsycholoog, geeft in heldere taal diverse nuttige inzichten in deze vragen, daarbij gebruik makend van de resultaten van wetenschappelijke studies. Het met enkele foto's en tekeningen in zwart-wit geïllustreerde boek is met name interessant voor ouders, leerkrachten, hulpverleners en dergelijken. Hoewel de auteurs onnodig vakjargon zoveel mogelijk vermijden, is het niettemin een zeer rijke en waardevolle uitgave. Het boek bevat talloze praktijktips, oefeningen, voorbeelden en nuttige, puntsgewijs opgebouwde lijstjes met aandachtspunten. Er zijn maar weinig boeken op dit gebied die zo goed en gedegen zijn als dit.

Specificaties

Nederlands | 9789057123177

Titel Gedrag in uitvoering : over executieve functies bij kinderen en pubers
Auteur Diana Smidts
Secundaire auteur Mariëtte Huizinga
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Nieuwezijds, cop. 2011
Overige gegevens 192 p - ill - 22 cm
Annotatie Met index, lit. opg
ISBN 9789057123177
PPN 327696672
Rubriekscode 416.23
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderpsychologie
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Ontwikkelings-psychologie