Dat zijn nou typisch Grieken
Boek

Dat zijn nou typisch Grieken (cop. 2011)/ Alexandra Fiada, [vert. uit het Engels: Merit Roodbeen ; herz., eindred. en tekstbijdragen: Taalwerkplaats]

Satirisch overzicht van gewoonten, cultuur en eigenaardigheden van Grieken.

Aanwezigheid

Recensie

Deeltje uit een serie waarin met gewoonten en (on)hebbelijkheden van volkeren lichtjes de draak wordt gestoken. De lezer van dit boekje die enkele keren in Griekenland is geweest - en dat zijn steeds meer Nederlanders -, zal bij heel wat opmerkingen van Alexandra Fiada over gewoonten van haar landgenoten de schok der herkenning ervaren. Wat zij zegt over bijvoorbeeld tafelmanieren, rijgedrag en conversatiestijl van Grieken is treffend juist. Er zijn, naast de paragrafen met observaties vol zelfspot, ook meer serieuze gedeelten: 'Betekenisvolle muziek' en 'Taal' zouden in een puur informatief boek niet misstaan. Al met al is dit een leuk boekje, dat kan dienen als aanvulling bij de vaak nogal kort uitgevallen hoofdstukjes over gewoonten van Grieken in de verschillende reisgidsen over Griekenland. Voor deze herdruk is de vertaling vernieuwd en de tekst geactualiseerd. Pocketuitgave; normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789056417024

Titel Dat zijn nou typisch Grieken
Auteur Alexandra Fiada
Instelling /Taalwerkplaats
Secundaire auteur Merit Roodbeen
Type materiaal Boek
Uitgave Leiden : Krikke Pocket Books, cop. 2011
Overige gegevens 79 p - ill - 18 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Leiden : Krikke, 1995 - Vert. van: The xenophobe's guide to the Greeks. - London : Ravette, 1994. - (Xenophobe's guides)
ISBN 9789056417024
PPN 327696605
Rubriekscode Griekenland 991.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Griekenland; Volkskarakter
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Griekenland

Relaties/Serie

Dat zijn nou typisch...

Dat zijn nou typisch... gids voor xenofielen (2011-...)

vol.
Uitgeleend