Dat zijn nou typisch Amerikanen
Boek

Dat zijn nou typisch Amerikanen (cop. 2011)/ Stephanie Faul, [vert. uit het Engels: Christoph Linke ... et al. ; herz. en eindred.: Taalwerkplaats]

Aanwezigheid

Recensie

De Amerikaanse free-lance schrijfster, redactrice en journaliste Stephanie Faul geeft in dit boekje een korte, geestige schets van de Amerikanen, hun ideeën en hun gewoonten. Zij wijdt hoofdstukjes aan nationalisme en identiteit, karakter, humor, obsessies, vrije tijd en ontspanning, normen en waarden, gedrag, gewoonten en tradities, eten en drinken, cultuur, uiterlijk en hygiëne, overheid, systemen, misdaad en straf, zaken doen, taal en ideeën. Bewust is gekozen voor een enigszins karikaturale benadering. Hierdoor zijn taboes als seks, dood en depressie bespreekbaar geworden. Door de beperkte omvang van het boekje kan de schrijfster haar uitspraken niet altijd nuanceren, maar juist door de humor waarmee ze schrijft slaagt ze er toch in de lezer een behoorlijk beeld van de Amerikaanse samenleving en haar normen en zeden te geven. Vlot en goed vertaald. Deze nieuwe druk is op enkele punten geactualiseerd. Eenvoudige vormgeving: pocketformaat; normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789056417031

Titel Dat zijn nou typisch Amerikanen
Auteur Stephanie Faul
Instelling /Taalwerkplaats
Secundaire auteur Christoph Linke
Type materiaal Boek
Uitgave Leiden : Krikke Pocket Books, cop. 2011
Overige gegevens 79 p - ill - 18 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Leiden : Krikke, cop. 1995 - Vert. van: The xenophobe's guide to the Americans. - London : Ravette, 1994. - (Xenophobe's guides)
ISBN 9789056417031
PPN 327696613
Rubriekscode Verenigde Staten 991.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verenigde Staten; Volkskarakter
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Verenigde Staten

Relaties/Serie

Dat zijn nou typisch...

Dat zijn nou typisch... gids voor xenofielen (2011-...)

vol.
Uitgeleend