Superhelp!
Boek

Superhelp! (2011)/ Benny Lindelauf, met tek. van Wouter Tulp

De ouders van Immo (10) zijn superhelden. Maar Immo voelt zich helemaal geen superheld. Als zijn groep een nieuwe juf krijgt, moet hij toch in actie komen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Is Immo (10, zoon van Magneetman en Vriesvrouw) een Superheld of een Superhelp? Dat is niet duidelijk, want Immo heeft nog niet ontdekt wat zijn superkracht is. De avonturen rollebollen en hoteldebotelen van de ene pagina naar de andere. Superhelden die Megapolis van de misdaad moeten bevrijden, juffen die ziek worden en vervangers die tegenstanders blijken te zijn. Te veel verhaallijnen om allemaal op te noemen, te veel woordspelingen om te begrijpen en te veel superwoorden om te onthouden. En toch blijf je lachen met deze hilarische Superhel(p)d. Je moet wel, als het gaat om juf Honey Suikerstof, Katman, Zuiderstroom en professor Quadvalerius (uit wiens handboek zelfs in het motto geciteerd wordt), Moord-Mandy en de Bond van Megabezorgde ouders. Sprankelende uitgave, maar voor jonge kinderen te moeilijk om zelf te lezen (wel geschikt als voorleesboek), voor oudere kinderen die het wel zelf kunnen lezen met iets te weinig diepgang. De zwart-witte prenten doen wat gedateerd aan en zullen vooral de jongere lezers aanspreken. Echte liefhebbers van superhelden kijken daar echter doorheen en zetten hun eigen superfantasie in werking. Vereenvoudigde versie van het verhaal dat eerder verscheen als Leesleeuw. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045112329

Titel Superhelp!
Auteur Benny Lindelauf
Secundaire auteur Wouter Tulp
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [etc.] : Querido, 2011
Overige gegevens 147 p - ill - 23 cm
Annotatie Uitgebr. bew. van oorspr. uitg.: Tilburg : Leesleeuw, cop. 2008. - (Leesleeuw. Groep 6/leerjaar 4. Schooljaar 2008-2009 ; 2)
ISBN 9789045112329
PPN 333065255
Thematrefwoord Angsten ; Helden
Taal Nederlands