Kleine IJsbeer en de bange haas
Boek

Kleine IJsbeer en de bange haas (cop. 1998)/ Hans de Beer

IJsbeer Lars wordt dikke vrienden met Hugo, een bange haas die hij gered heeft uit een kuil. Als Lars zelf opgesloten zit in een poolstation, blijkt Hugo best dapper te zijn. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties in zachte tinten. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lars, het ijsbeertje, helpt Hugo, een bange sneeuwhaas, uit een diepe kuil. Samen gaan ze op zoek naar eetbaar afval van mensen bij een poolstation. Als Lars door een val opgesloten raakt, wordt hij gered door Hugo die veel minder bang blijkt dan Lars aanvankelijk dacht. Over het hoe, wat of waarom van het poolstation wordt niets gezegd. De belangrijkste elementen in dit verhaal zijn de avontuurlijke tocht gevolgd door de veilige terugkeer in de eigen vertrouwde omgeving en de vriendschap tussen de twee dieren. De illustraties zijn sfeervol. De dieren ogen vriendelijk en vertederend en de verstilde sneeuwlandschappen stralen rust uit. Het sobere kleurgebruik heeft hier een fraai effect. De vrij uitgebreide tekst is direct en eenvoudig maar veel minder inspirerend dan de platen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9055793329

Titel Kleine IJsbeer en de bange haas
Auteur Hans de Beer
Type materiaal Boek
Uitgave [Voorschoten] : De Vier Windstreken, cop. 1998
Overige gegevens [27] p - ill - 30 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: [Amsterdam] : De Vier Windstreken, cop. 1992. - (Hoera, ik kan lezen ) - Vert. van: Der kleine Eisbär und der Angsthase. - Gossau [etc.] : Nord-Süd Verlag, 1992
ISBN 9055793329
PPN 169401405
Thematrefwoord Vriendschap ; Angsten ; Moed
Taal Nederlands