De helse helikopter
Boek

De helse helikopter (cop. 2011)/ Thomas Brezina, tek. Naomi Fearn ; [vert. uit het Duits: René van Veen]

Het Tiger-Team is in New York. Als ze in Central Park wandelen, wordt Patrick ontvoerd door een zwarte helikopter. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Birgit, Luuk en Patrick vormen samen het Tiger-Team. In dit zevende deel van de los te lezen serie 'Een zaak voor jou en het Tiger-Team'* mag het Tiger-Team mee met Patricks vader naar New York. Patrick heeft het idee dat hij achtervolgd wordt. Als ze in Central Park zijn, wordt Patrick met behulp van een zwarte helikopter ontvoerd. Birgit en Luuk ontdekken daarna dat Patrick heel veel lijkt op een jonge steracteur uit de musical Zorro Junior. Dan ontwikkelt zich in sneltreinvaart een avontuur waarbij de lezer als een soort vierde detective meehelpt met het oplossen van de ontvoering. Daarvoor wordt aan een lint een decoder meegeleverd, die gebruikt moet worden bij de beantwoording van vragen na elk hoofdstuk. Deze decoder maakt het boek voor kinderen aantrekkelijk, en de lezer blijft betrokken, maar het verhaal stelt verder weinig voor: oppervlakkig, voorspelbaar en de hoofdpersonen blijven stereotiep. Korte hoofdstukken, ruime bladspiegel. Voorzien van veel computergeanimeerde tekeningen in zwart/grijs/wit. Omslagtekening met serie-uitstraling. Voor in het boek een korte introductie van de Tiger-Teamleden; achterin achttien pagina's tips en oefeningen, met o.a. informatie over New York en taal. Eenvoudig verhaal voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021669151

Titel De helse helikopter
Auteur Thomas Brezina
Secundaire auteur Naomi Fearn ; René van Veen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, cop. 2011
Overige gegevens 135 p - ill - 21 cm
Annotatie Vert. van: Der Albtraum-Helikopter. - Köln : SchneiderBuch, cop. 2009. - (Ein fall für dich und das Tiger-Team)
ISBN 9789021669151
PPN 333063899
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Clubs ; Ontvoeringen ; New York (stad)
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Een zaak voor jou en het Tiger-team
Boek

Een zaak voor jou en het Tiger-team (2009-...)

vol.
Uitgeleend
Thomas Brezina