Echte maatjes!
Boek

Echte maatjes! (cop. 2011)/ geschreven door Bob Hartman, met ill. van Mark Beech ; [vert. uit het Engels door Heidi Kleinleugenmors-Voortman]

Bolle Bart, Tommy en Flip zijn erg onder de indruk van Jezus. Ze volgen hem en zien hem verbazingwekkende dingen doen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Zeven zeer vrije bewerkingen van Bijbelse verhalen, zoals de bruiloft van Kana, Jezus en de storm en Jona en de walvis. In alle verhalen is Jezus de grote held, geselecteerd vanwege het thema van de Kinderboekenweek 2011. De verhalen worden verteld vanuit drie jongens, Bolle Bart, Tommy en Flip, die erg onder de indruk zijn van Jezus. De drie vrienden zorgen voor veel grappen en grollen en lijken in geen geval op de apostelen van Jezus. De verhalen zijn sterk vereenvoudigd, bevatten erg veel dialogen en zijn in populair taalgebruik geschreven ('Dat was ook zo', zei Jezus schouderophalend. 'En nu zit er wijn in. Hoe vind je die?'). Streng gelovigen zullen waarschijnlijk moeite hebben met dit boek. De vertaling is niet geheel vlekkeloos en bevat anglicismen. De bladspiegel is prettig en het lettertype erg royaal. Het bevat veel karikaturale tekeningen, waarvan de stijl opvallend veel op die van Quentin Blake lijkt. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033831430

Titel Echte maatjes!
Auteur Bob Hartman
Secundaire auteur Mark Beech ; Heidi Kleinleugenmors-Voortman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ark Media, cop. 2011
Overige gegevens 109 p - ill - 25 cm
Annotatie Vert. van: Best mates. - Milton Keynes : Authentic Media, 2009
ISBN 9789033831430
PPN 333623320
Genre bijbelse roman
Thematrefwoord Bijbelverhalen
Taal Nederlands