De magische boomhut
Boek

De magische boomhut verhalenomnibus (cop. 2011)/ Mary Pope Osborne, [ill. Sal Murdocca ; vert. uit het Engels: Katrien Bruyland]

Ben (8) en zijn zusje Carolien (7) beleven spannende avonturen in het oude Japan, het Amazonegebied, in de ijstijd en op de maan. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Verhalenbundel waarin Ben (8) en zijn zusje Carolien (7) in een magische boomhut op zoek gaan naar eigenaresse Mira, een magiër die door de tijd reist om boeken te verzamelen. Door in een van de boeken een locatie uit te zoeken en te wensen daarheen te gaan, reizen ze door tijd en ruimte. Carolien is de impulsieve durfal van de twee, terwijl Ben bedachtzaam is en enigszins bangig, maar als geen ander in staat een probleem op te lossen door informatie uit boeken te gebruiken. Op hun zoektocht naar Mira komen ze niet alleen terecht in het Japan van de ninja's, maar ook in het regenwoud, in de ijstijd en op de maan. Na een korte proloog volgen vier eerder los verschenen verhalen waarin magie en werkelijkheid op een geloofwaardige manier zijn samengebracht. Er zitten heel veel weetjes in verwerkt over o.a. natuur en geschiedenis, zonder dat het ongeloofwaardig of saai wordt. De serie 'Reis terug in de tijd met de magische boomhut' bestaat uit twaalf delen, waarvan dit de delen vijf tot en met acht zijn. Met veel grote, wat ouderwetse zwart-witillustraties. De korte zinnen en hoofdstukken en de vele spreektaal maken het boek makkelijk te lezen. Het lettertype is behoorlijk groot. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044731767

Titel De magische boomhut : verhalenomnibus
Auteur Mary Pope Osborne
Secundaire auteur Sal Murdocca ; Katrien Bruyland
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2011
Overige gegevens 238 p - ill - 21 cm
Annotatie Vert. van: Night of the ninjas + en: Afternoon on the Amazon + en: Sunset of the sabertooth + en: Midnight on the moon. - Vert. van: New York : Random House, cop. 1995, cop. 1995, cop. 1996, cop. 1996. - (The magic tree house series ; 5,6,7,8)
ISBN 9789044731767
PPN 335980988
Genre sprookjes
Thematrefwoord Magie ; Tijdreizen
Taal Nederlands