Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
In het grote bos
Boek

In het grote bos (2003)/ Laura Ingalls Wilder, met tek. van Garth Williams ; [vert. uit het Engels: A.C. Tholema ; bew.: Greet van den Eshof]

Kleine Laura woont met haar familie in de 19e eeuw in de bossen van Noord-Amerika. Daar is het gezellig en veilig, ook al sluipt er wel eens een beer om het huis. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De ca. 6-jarige Laura woont met haar oudere zusje Mary en baby Carrie, vader en moeder, in de bossen van Noord-Amerika. Dagelijks moeten de meisjes meehelpen in het huis en op het land. Centraal in het klassieke (autobiografische) kinderboek uit 1932 staat overleven in een wilde natuur. Via akkerbouw en jacht houdt het gezin zich in leven en weet het voldoende voorraad op te bouwen voor de wintermaanden. Uitvoerig en zeer gedetailleerd worden de processen beschreven die te maken hebben met het vergaren en conserveren van voedsel. Zwart-wittekeningen (uit 1953) ondersteunen de tekst hierbij. De indeling in hoofdstukken verhoogt mede de leesbaarheid. De gehanteerde normen en waarden zullen anno 2003 misschien bevreemden, maar de huiselijkheid, liefde en 'eenvoudige' bronnen van geluk zullen indruk maken. Deel een van de serie 'Het kleine huis'*, onafhankelijk te lezen van de verdere delen. De vertaling van deze herdruk is in 2003 bewerkt. De tekst is toen opnieuw geredigeerd, wat inhoudt dat er hier en daar gemoderniseerd is, zonder dat de stijl of de strekking hieronder geleden hebben. Door de keuze voor een kleiner en dunnere lettertype is er plaats voor meer illustraties dan in voorgaande drukken. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021619552

Titel In het grote bos
Uniforme titel Het kleine huis in het grote bos
Auteur Laura Ingalls Wilder
Secundaire auteur Garth Williams ; A.C. Tholema ; Greet van den Eshof
Type materiaal Boek
Editie 13e, herz. dr;
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, 2003
Overige gegevens 154 p - ill - 22 cm
Annotatie Vert. van: Little house in the big woods. - Cop. 1932 - Oorspr. titel: Het kleine huis in het grote bos. - Hulshorst : Van Breda, 1956. - (Kleine Huis-serie)
ISBN 9789021619552
PPN 250096617
Genre historische roman
Thematrefwoord Gezin ; Pioniers ; Verenigde Staten; 19e eeuw
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het kleine huis
Boek

Het kleine huis (1992-...)

vol. 1
Uitgeleend