Multiculturele expressie
Boek

Multiculturele expressie (2011)/ Sabrina Santillo, Yvic Fiers, Emy Geyskens, [idee: Yvic Fiers ... et al. ; coördinatie: Jef Goedemé ; ill.: Jef Goedemé]

Creatieve ideeën voor mulitculturele activiteiten met basisschoolleerlingen rond zes werelddelen.Creatieve ideeën voor multiculturele activiteiten rond zes werelddelen. Met zwart-wittekeningen. Voor opvoeders met kinderen vanaf ca. 4 t/m 11 jaar.

Recensie

Een handleiding voor onder meer leerkrachten in het basisonderwijs met suggesties voor multiculturele activiteiten uit de hele wereld. Het boek is verdeeld in zes hoofdstukken: Afrika, Azië, Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Oceanië en Europa. In ieder hoofdstuk worden verschillende activiteiten besproken, die te maken hebben met beweging en spel, kleding en schoonheid, muziek, kunst en cultuur, voeding en wonen en familie. De meeste suggesties zijn praktisch, goed en leuk om uit te voeren met jonge kinderen. De beschrijvingen zijn helder en informatief. Kleine zwart-witte pentekeningen verlevendigen de pagina's en voegen soms informatie toe aan de tekst. Door voorbeelden uit het dagelijkse leven te gebruiken, krijgen kinderen een beeld van het leven in andere landen. Of ze een genuanceerder beeld van een heel werelddeel kunnen krijgen, is echter de vraag. Niet alleen leerkrachten, maar ook bv. buitenschoolse opvang, scouts en ouders kunnen er praktische suggesties voor activiteiten uithalen. Voor kinderen vanaf ca. 4 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059326491

Titel Multiculturele expressie
Auteur Sabrina Santillo ; Yvic Fiers ; Emy Geyskens
Secundaire auteur Jef Goedeme ; Yvic Fiers ; Emy Geyskens
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, 2011
Overige gegevens 159 p - ill., muz - 24 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789059326491
PPN 335991866
Rubriekscode 476
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wereldoriëntatie; Basisonderwijs ; Wereldoriëntatie; Basisonderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord WereldorintatieWereldoriëntatie

Relaties/Serie

Creareeks

Creareeks (1997-...)

vol.
Uitgeleend