Ben jij stoer genoeg?
Boek

Ben jij stoer genoeg? (cop. 2011)/ Paul Mason, [red.: Lucy Thunder ... et al. ; vert. uit het Engels: Dorette Zwaans]

Kan jouw lichaam het leven als soldaat aan? Lees alles over de werking van het menselijk lichaam. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 jaar; voor moeilijke lezers vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Recensie

Een boek uit de informatieve serie 'Skoop'* over het menselijk lichaam. Aan de hand van het werk van soldaten wordt uitgelegd hoe het lichaam werkt en in elkaar steekt: skelet, gewrichten, spieren, bloedsomloop, ademhaling en spijsvertering. Bij diverse soldatenoefeningen wordt verklaard wat er van het lichaam wordt verwacht. De teksten zijn opgebouwd uit korte overzichtelijke alinea's met vetgedrukte woorden, die onder aan de pagina en achterin worden verklaard. Bevat veel kleurenfoto's van soldaten en schematische illustraties van het lichaam die goede aanvullingen op de tekst geven. Bevat naast een lijst met moeilijke woorden ook een register en een lijstje met boeken, films, dvd's en websites. Zowel het omslag met de verwarrende titel als de inhoudsopgave kunnen de lezer op het verkeerde been zetten: een boek over het werk van soldaten. Een deel van de informatie gaat hierover, maar steeds gekoppeld aan de lichamelijke inspanningen. Voor kinderen kan deze combinatie echter aantrekkelijk zijn. Een informatief boek over het gebruik en functioneren van het menselijk lichaam, gekoppeld aan het werk van soldaten. Vanaf ca. 9 jaar; met name geschikt voor kinderen vanaf ca. 10 t/m 12 jaar die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789054832140

Titel Ben jij stoer genoeg?
Auteur Paul Mason
Secundaire auteur Lucy Thunder ; Dorette Zwaans
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2011 - [Drunen] : Delubas
Overige gegevens 32 p - ill - 25 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Menselijk lichaam - Met lit. opg., reg - Vert. van: Are you tough enough? - Oxford : Harcourt Education, 2006. - (Fusion series)
ISBN 9789054832140
PPN 337129452
Rubriekscode 600.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Militairen ; Menskunde
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Menskunde

Relaties/Serie

Skoop
Boek

Skoop (2008-...)

vol.
Uitgeleend