Goudlokje en de drie beren
Boek

Goudlokje en de drie beren (cop. 2011)/ geïll. door Rene Cloke, [vert. uit het Engels]

Als Goudlokje in het bos wandelt, ruikt ze de geur van warme pap. Ze komt terecht bij de holle boom waar de familie beer woont. Bewerking van het bekende sprookje, met illustraties in zoete kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Goudlokje is het ondernemende meisje dat in het bos wandelt en de geur van warme pap ruikt. Ze gaat op onderzoek uit en komt terecht bij de holle boom waar de familie beer woont. De enorme grote vader beer, de middelgrote moeder beer en een schattig klein baby beertje. De berenfamilie is gaan wandelen tot de pap is afgekoeld en Goudlokje verkent hun huisje. Ze snoept van de pap, probeert de stoelen en ze valt in slaap in het bed van baby beertje. Deel uit de reeks 'Gouden sprookjes'*. Het aardige van het verhaaltje is de herhaling van de bijvoeglijke naamwoorden (enorm grote, middelgrote, schattig kleine) bij elke ontdekking die Goudlokje doet. Kleuters vinden dat leuk. De grote wat ouderwetse wat zoetige aquarelillustraties met veel details ondersteunen de simpele stukjes tekst daartussen. Ze zijn geschilderd in mooie zachte kleuren op een witte ondergrond. Dat biedt een aantrekkelijk uitziend, groot formaat prentenboek. Op het omslag staat de wandelende berenfamilie. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789079758340

Titel Goudlokje en de drie beren
Secundaire auteur Rene Cloke
Type materiaal Boek
Uitgave Leeuwarden : Libre, cop. 2011
Overige gegevens 24 p - ill - 29 cm
Annotatie Omslagtitel - Vert. van: Goldilocks and the three bears. - Worksop, UK : Award Publications, 2008. - (Timeless fairy tales)
ISBN 9789079758340
PPN 336509774
Rubriekscode Engels 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes