Vijf draken verslagen
Boek

Vijf draken verslagen honderdzesenveertig gedichten geschreven, vijfenveertig tekeningen gemaakt (2011)/ verz. door Ted van Lieshout [tevens concept, samenst. en interviews], met gedichten van Frouke Arns ... [et al.] ; met tek. van Jeroen Blok ... [et al. ; red.: Mirjam Bolt ... et al.]

Bijna 150 gedichten over kleine en grote moed, over helden en helden van niks. De 78 dichters beantwoorden vragen over 'helden'. Met illustraties in oranje en zwart. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Net zoals de vorige Poëziespektakels sluit ook deze bundel prima aan bij het thema van de Kinderboekenweek. Alle gedichten gaan over het thema superhelden en over moed. De samensteller van de bundel heeft het voor elkaar gekregen om 78 dichters, bekend en onbekend, bij elkaar te zoeken, die over dit thema een gedicht hebben gemaakt. Ook Annie M.G. Schmidt komt terug. Met een gedicht, maar ook als voorbeeld voor andere schrijvers die varianten hebben gemaakt op het 'schaap Veronica'. Achter in de bundel staan korte interviews met de dichters over het thema helden. De bundel heeft een frisse uitstraling door de prachtige illustraties van 25 tekenaars. In een opvallende vormgeving - waarin oranje de steunkleur is - staan de gedichten naast en onder elkaar gepositioneerd in verschillende lettergroottes, afwisselend in zwarte, witte of oranje letters. Een boek dat op de basisschool van grote betekenis kan zijn, maar dat thuis in de kast ook niet misstaat. Leuk om voor het slapen gaan wat gedichtjes voor te lezen en prima om op school mee te werken. In 2010 verscheen 'Wie heeft hier met verf lopen smijten?'*. Prima te gebruiken door of met kinderen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045112312

Titel Vijf draken verslagen : honderdzesenveertig gedichten geschreven, vijfenveertig tekeningen gemaakt
Secundaire auteur Frouke Arns ; Jeroen Blok ; Mirjam Bolt ; Ted van Lieshout
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [etc.] : Querido, 2011
Overige gegevens 91 p - ill - 26 cm
ISBN 9789045112312
PPN 333065247
Rubriekscode Nederlands 875
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Helden
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Bloemlezingen

Relaties/Serie

Querido's Poëziespektakel

Querido's Poëziespektakel (2008-...)

vol. 4
Uitgeleend