Wat een toestand!
Boek

Wat een toestand! (cop. 2011)/ Buffy Silverman, [vert. uit het Engels: Dorette Zwaans]

Je fiets is opgebouwd uit materie. Wat is materie en welke vormen kan het hebben? Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 jaar; voor moeilijke lezers vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Materie komt in verschillende toestanden (vormen) voor: vast, vloeibaar en gas. In zes korte hoofstukken wordt onder andere ingegaan op de bouwstenen ofwel atomen, hoe materie kan veranderen, mengvormen en 'raadselachtige' materie waarvan niet duidelijk is in welke toestand het verkeert. Elke dubbele pagina is voorzien van een grote illustratieve kleurenfoto. Overzichtelijke lay-out met eenvoudige teksten in een grote letter en met ruime interlinie. Ze bevatten nauwelijks details, waardoor de doelgroep vooral gericht blijft op hoofdlijnen. Kernwoorden staan steeds vetgedrukt zodat je snel weet wat centraal staat. Ze zijn ook te vinden in de verklarende woordenlijst achterin of soms onder aan de pagina. Regelmatig is extra informatie opgenomen in een gekleurd kader. De toelichtingen bij de foto's staan ook in een kader. Het begin van elk hoofdstuk is gemarkeerd met een band in een bepaalde kleur. Achterin staan verwijzingen naar enige boeken en websites en een register. Voor de moeilijke lezer is dit een duidelijke en goed leesbare informatieve uitgave, voorzien van een intrigerend omslag. Uitgebracht in de serie 'Skoop'*, bedoeld voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 9 jaar; met name voor moeizame lezers van ca. 10 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054832980

Titel Wat een toestand!
Auteur Buffy Silverman
Secundaire auteur Dorette Zwaans
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2011 - [Drunen] : Delubas
Overige gegevens 32 p - ill - 25 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Vast, vloeibaar en gas - Met lit. opg., reg - Vert. van: State of confusion. - Oxford : Harcourt Education, 2008. - (Fusion series)
ISBN 9789054832980
PPN 333376021
Rubriekscode 531.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurkunde
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Natuurkunde

Relaties/Serie

Skoop
Boek

Skoop (2008-...)

vol.
Uitgeleend