Op zoek naar goud
Boek

Op zoek naar goud (cop. 2011)/ Paul Mason, [red.: Nancy Dickmann ... et al. ; ill.: Mark Preston ... et al. ; vert. uit het Engels: Dorette Zwaans]

Hoe krijg je goud uit het water? Lees alles over mengsels en oplossingen. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 jaar; voor moeilijke lezers vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Aan de hand van het verhaal over de goudzoekers die uit de rivieren van Californië goud proberen te zeven, wordt uitgelegd dat er veel mengsels en oplossingen zijn. Via voorbeelden wordt het verschil tussen die twee duidelijk gemaakt. De eenvoudige teksten in een vrij grote letter, ruime interlinies en korte zinnen maken het boek voor kinderen die moeite hebben met lezen goed toegankelijk. Moeilijke woorden en begrippen zijn vetgedrukt en worden zowel onder aan de bladzijden als in een verklarende woordenlijst achter in het boek verklaard. De talrijke grote en kleine illustraties in kleur en zwart-wit tonen dat het leven van de goudzoekers zwaar is. Ze vormen een goede aanvulling op de tekst. De vele voorbeelden, de duidelijke uitleg en de verwijzing naar meer boeken en websites over het onderwerp, plus een duidelijke inhoudsopgave en register maken het boek bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld spreekbeurten. Maakt deel uit van de educatieve serie 'Skoop'*. Vanaf ca. 9 jaar; met name geschikt voor kinderen vanaf ca. 10 t/m 12 jaar die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789054832683

Titel Op zoek naar goud
Auteur Paul Mason
Secundaire auteur Nancy Dickmann ; Mark Preston ; Dorette Zwaans
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2011 - [Drunen] : Delubas
Overige gegevens 32 p - ill., krt - 25 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Mengsels en oplossingen - Met lit. opg., reg - Vert. van: Panning for gold. - Oxford : Harcourt Education, 2008. - (Fusion series)
ISBN 9789054832683
PPN 337127530
Rubriekscode 542.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Goudzoekers; Californië; 19e eeuw
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Mengsels

Relaties/Serie

Skoop
Boek

Skoop (2008-...)

vol.
Uitgeleend