De vrouw die wilde afrekenen
Boek

De vrouw die wilde afrekenen literaire thriller (2011)/ Håkan Östlundh, uit het Zweeds vert. door Ron Bezemer ; [red. Ton Lelieveld]

Als op een boerderij in Zweden de lichamen van een man en een vrouw worden gevonden, neemt de politie aan dat het om een echtpaar gaat.

Aanwezigheid

Recensie

De neven Arvid en Anders Traneus begeren dezelfde vrouw, Kristina. Arvid is haar echtgenoot, maar mishandelt haar; Anders is haar geheime minnaar. Als de lijken van Kristina en dat van een zwaar verminkte man in haar boerderij op het Zweedse eiland Gotland worden gevonden, neemt men aan dat deze man haar echtgenoot Arvid is, die een aantal dagen daarvoor is thuisgekomen van zijn werk in Japan. Het blijkt echter zijn neef Anders te zijn; van Arvid ontbreekt elk spoor. Inspecteur Fredrik Broman is een van de rechercheurs die bij de oplossing van het misdrijf is betrokken. Als daarna ook Ricky, Arvids zoon, nergens meer is te vinden en men een gruwelijke ontdekking in een weiland doet, komt Broman heel dicht bij de oplossing. Van de hand van Östkundh verschenen al 'De duiker', 'Stank' en 'Terreur'*. Een prima, vlot geschreven, spannende pageturner in de beste Scandinavische traditie van o.a. Henning Mankell. Een prachtige, originele plot. Normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789491259029

Titel De vrouw die wilde afrekenen : literaire thriller
Auteur Håkan Östlundh
Secundaire auteur Ron Bezemer ; Ton Lelieveld
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Haarlem : De Rode Kamer, 2011
Overige gegevens 348 p - krt - 22 cm
Annotatie Vert. van: Blot. - Stockholm : Oldfront, 2008
ISBN 9789491259029
PPN 333147553
Genre detectiveroman
Taal Nederlands