De verschrikkelijke piraat Vuurbaard
Boek

De verschrikkelijke piraat Vuurbaard (cop. 2011)/ Sir Steve Stevenson, ill.: Stefano Turconi ; [tekst: Mario Pasqualotto ; vert. uit het Italiaans: Baeckens Books ; red.: Koen Diddens]

De Zeewolfjes krijgen les in kanonschieten. Per ongeluk schieten ze een gat in een schip. Hierdoor ontsnapt de woeste piraat Vuurbaard. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Een gevaarlijke misdadiger, de verschrikkelijke Vuurbaard, weet uit zijn gevangenis te ontsnappen, nadat enkele leerlingen van de piratenschool per ongeluk een gat in de scheepswand hebben geschoten. Die leerlingen, Jim, Anton, Ondina en de tweeling Bakboord en Stuurboord, zijn de steeds terugkerende hoofdpersonen, waarbij stereotypen niet worden vermeden. Derde deel uit de serie 'De piratenschool'*. Er wordt weinig rekening gehouden met het leesniveau van de doelgroep: lange zinnen met bijzinnen over twee of meer regels, afgebroken woorden en moeilijke woorden. Wel overvloedige illustraties, in een eenvoudige tekenfilmstijl gemaakt. Niet zo geschikt voor moeilijke lezers, maar wel zeer geschikt voor kinderen die niet graag lezen. Als extraatje geeft het boek achterin informatie over basisprincipes van piraterij. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054617358

Titel De verschrikkelijke piraat Vuurbaard
Auteur (Sir) Steve Stevenson
Secundaire auteur Stefano Turconi ; Mario Pasqualotto ; Koen Diddens
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, cop. 2011
Overige gegevens 80 p - ill., krt - 21 cm
Annotatie Vert. van: Il terribile pirata Barba di Fuoco. - Novara : De Agostini, cop. 2008. - (La Scuola dei Pirati)
ISBN 9789054617358
PPN 337066701
Genre zeeverhaal - schoolverhaal
Thematrefwoord Zeerovers ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Piratenschool
Boek

De Piratenschool (2011-...)

vol. 3
Uitgeleend
#Sir#Steve Stevenson