Schattenjacht
Boek

Schattenjacht (cop. 2011)/ Sir Steve Stevenson, ill.: Stefano Turconi ; [tekst: Mario Pasqualotto ; vert. uit het Italiaans: Baeckens Books ; red.: Koen Diddens]

De Zeewolfjes moeten op zoek naar een schat. Als ze op het eiland aankomen, blijkt hun kapitein verdwenen te zijn. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

De vijf Zeewolfjes Jim, Ondina, Anton en de tweeling Stuurboord en Bakboord krijgen de opdracht om de schat van Vuurbaard te vinden en mee terug te nemen naar het Kwalleneiland. Onder leiding van hun leraar kapitein Vera Dolores gaan ze scheep in de richting van het Gevederde Eiland, waar ze worden opgewacht door hordes krijsende meeuwen. Al gauw blijkt hun kapitein te zijn verdwenen, en maken ze kennis met een wel heel merkwaardig nieuw groepslid. Vierde deel van de serie 'De piratenschool'*. Eenvoudig en grappig verteld avonturenverhaal, waarin de verschillende gebeurtenissen elkaar snel opvolgen. Moeilijke woorden worden niet geschuwd, maar zijn meestal wel te begrijpen vanuit het zinsverband. Veel bijpassende kleurenillustraties van verschillend formaat en in een manga-achtige stripstijl. Opmaak en vormgeving maken het boek aantrekkelijk voor minder gemotiveerde lezers, die hierdoor wellicht de moeilijke woorden op de koop toe zullen nemen. Voorin worden de hoofdpersonen voorgesteld en achterin staan een aantal wetenswaardigheden over de piraterij. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054617365

Titel Schattenjacht
Auteur (Sir) Steve Stevenson
Secundaire auteur Stefano Turconi ; Mario Pasqualotto ; Koen Diddens
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, cop. 2011
Overige gegevens 81 p - ill., krt - 21 cm
Annotatie Vert. van: Caccia al tesoro. - Novara : De Agostini, cop. 2008. - (La Scuola dei Pirati)
ISBN 9789054617365
PPN 337066884
Genre zeeverhaal - schoolverhaal
Thematrefwoord Zeerovers ; Schoolleven ; verborgen schatten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Piratenschool
Boek

De Piratenschool (2011-...)

vol. 4
Uitgeleend
#Sir#Steve Stevenson