Verover de zeeën
Boek

Verover de zeeën (2011)/ [tekst Nicholas Harris, vert. uit het Engels Elsie Ribbens ; geïll. door Peter Dennis ... et al.]

In de vijftiende eeuw werd Amerika ontdekt. Hoe kwamen de ontdekkingsreizigers daar, wat voor schepen gebruikten ze en wie namen ze mee als bemanning? Met veel kleurenillustraties, uitvouwbare pagina's en een bouwplaat voor een galjoen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vanuit Spanje zijn veel ontdekkingsreizigers op weg gegaan met als doel het Verre Oosten te bereiken. In plaats daarvan werd Amerika ontdekt. Wie waren die ontdekkingsreizigers? Welke volkeren kwamen ze in Amerika tegen? Welke routes bevoeren de schepen en wie ging mee als bemanning? Op al deze vragen wordt in dit boek een antwoord gegeven. Het boek is uitgevoerd in een ringband met stevige harde kaft en ingedeeld in zes hoofdstukken, duidelijk aangegeven door het gebruik van pastelkleurige tabbladen. Heel veel gekleurde illustraties verduidelijken de tekst, vaak met extra uitleg - in een kleiner en schuiner lettertype - in een kader aan de zijkant van de pagina geplaatst. Enkele pagina's zijn meerdere keren uitvouwbaar, waarop bijvoorbeeld de routes gedetailleerd getekend zijn of de binnenkant van een galjoen te zien is. Zelf aan de slag kan ook. Achter in het boek zit namelijk een bouwplaat van een galjoen verdeeld over tien pagina's. Ook moet de reis gepland worden. Maakt deel uit van de serie 'Jouw missie'*. Soms is de tekst wat moeilijk maar over het algemeen is dit een leuk, leerzaam boek dat de lezers ook nog activeert om zelf iets te gaan doen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789088200786

Titel Verover de zeeën
Uniforme titel Jouw missie: Verover de zeeën
Auteur Nicholas Harris
Secundaire auteur Elsie Ribbens ; Peter Dennis
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Zottegem : 10P, 2011
Overige gegevens [50] p, [8] p. vouwbl - ill - 26 cm
Annotatie Vert. van: Sail a galleon. - Witney, England : Orpheus Books, cop. 2011. - (Your mission)
ISBN 9789088200786
PPN 337018901
Rubriekscode 658.61
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Koopvaardijschepen; Spanje; 17e eeuw ; Zeerovers
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Koopvaardij-schepen

Relaties/Serie

Jouw missie:
Boek

Jouw missie: (2011-...)

vol.
Uitgeleend