Verover de ruimte
Boek

Verover de ruimte (2011)/ [tekst Nicholas Harris, vert. uit het Engels Elsie Ribbens ; geïll. door Sebastian Quigley ... et al.]

Wat komt er kijken bij een ruimtevlucht naar Mars? Lees over de geschiedenis, het planetenstelsel en hoe een ruimtevaartuig werkt. Met veel kleurenillustraties, uitvouwbare pagina's en een bouwplaat voor een raket. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Wat komt er allemaal bij kijken om met een ruimtevaartuig naar Mars te gaan? Het boek is zodanig opgezet dat de jonge lezer als het ware zelf als astronaut meegaat. Veel informatie over ruimtevaart, een beetje over sterrenkunde (het planetenstelsel, Mars en zijn twee manen), maar ook over eerdere belangrijke ruimtevluchten zoals de bemande landingen op de maan. Het boek is uitgevoerd in een ringband binnen een stevige harde kaft. De verschillende hoofdstukken (met een eigen pastelkleurige tabblad) gaan over de verkenning van de ruimte, een vlucht naar Mars, de uitrusting van de bemanning, buitenaards leven en een beschrijving van de vlucht zelf. Fraaie, veelal gedetailleerde illustraties, plattegronden en kaarten verduidelijken de tekst. Extra informatie - in een kleiner en schuiner lettertype - is in een kader aan de zijkant van de pagina geplaatst. Achterin staan aanwijzingen om van karton zelf een raket te maken, compleet met een bouwplaat verdeeld over tien pagina's. Maakt deel uit van de nieuwe serie 'Jouw missie'*. Inspirerend boek voor kinderen met interesse voor ruimtevaart of ruimteonderzoek. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789088200793

Titel Verover de ruimte
Uniforme titel Jouw missie: Verover de ruimte
Auteur Nicholas Harris
Secundaire auteur Elsie Ribbens ; Sebastian Quigley
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Zottegem : 10P, 2011
Overige gegevens [50] p., [8] p. vouwbl - ill., krt - 26 cm
Annotatie Vert. van: Fly to Mars. - Witney, England : Orpheus Books, cop. 2011. - (Your mission)
ISBN 9789088200793
PPN 336985983
Rubriekscode 659.85
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ruimtevaart; Mars (planeet)
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Ruimtevaart

Relaties/Serie

Jouw missie:
Boek

Jouw missie: (2011-...)

vol.
Uitgeleend