Aan boord van de Titanic
Boek

Aan boord van de Titanic adembenemende beelden gemaakt met digitale technieken (cop. 2011)/ Peter Chrisp, ill.: Somchitch Vongprachanh ; [red.: Paul Virr ; extra fotogr.: Karl Adamson ; vert. uit het Engels: Greet Bauweleers]

De geschiedenis van het legendarische, 'onzinkbare' passagiersschip de Titanic. Rijk geïllustreerd met originele zwart-witfoto's en 3D-grafisch beeldmateriaal in kleur. Vanaf ca. 11-15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In april 2012 is het honderd jaar geleden dat het legendarische passagiersschip de Titanic ten onder ging. Ter gelegenheid van de komende herdenking is dit boek samengesteld. Het bevat een samenvatting van de geschiedenis van het 'onzinkbare' schip, rijk geïllustreerd met originele oude zwart-witfoto's, tickets, advertenties uit de toenmalige reclamecampagnes, foto's van nagebouwde kamers in musea, briefjes van passagiers en beeldmateriaal in kleur dat op een speciale digitale manier 3D-grafisch is vervaardigd. De illustraties verschillen in grootte, en lopen door tot op de rand van de pagina. Twee dubbele pagina's kunnen uitgeklapt worden, waarna respectievelijk een afbeelding van het varende schip en het zinkende schip zichtbaar wordt. Elk hoofdstuk begint met een korte inleiding, gevolgd door een blokje thematische tekst, die goed geschreven is. De illustraties bevatten bijschriften, veelal in de vorm van labels. Er wordt aandacht besteed aan de bouw van het schip, aan de diverse ruimtes voor de eerste, tweede en derde klasse, en als laatste aan de ramp zelf. Een boeiend informatief kijkboek in groot formaat. Vanaf ca. 11-15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002243011

Titel Aan boord van de Titanic : adembenemende beelden gemaakt met digitale technieken
Auteur Peter Chrisp
Secundaire auteur Somchitch Vongprachanh ; Paul Virr ; Karl Adamson ; Greet Bauweleers
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Standaard, cop. 2011
Overige gegevens 40 p - ill - 31 cm
Annotatie Omslag vermeldt: De Titanic 100 jaar later - Vert. van: Explore Titanic. - London : Carlton Books, cop. 2011
ISBN 9789002243011
PPN 337729387
Rubriekscode 658.36
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Titanic
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Titanic