Nino, het kleine vuurvliegje
Boek

Nino, het kleine vuurvliegje (cop. 2011)/ tekst van Sueli Menezes, met ill. van Giuliano Ferri ; [Nederlandse tekst vert. uit het Duits van Joukje Akveld]

Nino, een klein vuurvliegje, wil net zo helder schijnen als de maan. Samen met de andere vuurvliegjes wil hij de nacht verlichten. Maar hoe? Prentenboek met paginagrote, sfeervolle kleurenillustratis, deels met gouddruk. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nino, het kleine vuurvliegje wil net zo helder schijnen als de maan. Samen met de andere vuurvliegjes wil hij de nacht verlichten. Maar hoe? Gelukkig heeft een oude vuurvlieg een idee, en met elkaar maken de vuurvliegjes een betoverende voorstelling. De dieren in het oerwoud vinden het prachtig. En de maan? Die kan de vuurvliegjes inschakelen als hij een keertje moe is. Prentenboek met de boodschap dat als je iets echt wilt, het ook lukt. Als je het maar samen doet. Mooie sfeervolle illustraties met het lichtje van de vuurvliegjes als fonkelend geel oplichtend stipje, en als de vuurvliegjes samenwerken zelfs met glimmend gouden opdruk. Dit zorgt voor een prachtige illustratie als alle vuurvliegjes bij elkaar de maan vormen. Zelfs op het achterplat zijn flonkerende vuurvliegjes te zien, doordat uitgestanste cirkels zicht bieden op het goudglimmende oppervlak eronder. Aantrekkelijke, mooi uitgevoerde uitgave. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051161892

Titel Nino, het kleine vuurvliegje
Auteur Sueli Menezes
Secundaire auteur Giuliano Ferri ; Joukje Akveld
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, cop. 2011
Overige gegevens [26] p - ill - 30 cm
Annotatie Vert. van: Nino, das Glühwürmchen. - Zürich : minedition, cop. 2011
ISBN 9789051161892
PPN 333120361
Taal Nederlands