Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Turkse yoghurt en Hollandse stroop
Boek

Turkse yoghurt en Hollandse stroop de tijd van televisie en computers 1900-heden : veelkleurig Nederland ([2011])/ Lizzy van Pelt [auteur], & Hanneke Kools [ill. ; cartogr.: Van Dijk vormgeving & kartografie ; bijdrage concept: Anne Roos ... et al. ; red.: Anneriek van Heugten]

De vader van Daan (11) is zes jaar geleden verongelukt. Daan vindt het maar niks, dat zijn moeder een nieuwe vriend heeft, en dan nog een Turk ook. Leesboek met informatie over nieuwe Nederlanders en integratie. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Daan (11) vindt het moeilijk dat zijn moeder een nieuwe vriend heeft. Zes jaar geleden is zijn vader verongelukt en Daan verdraagt geen vervanger. Bovendien is Eser een Turk en Daan heeft een hekel aan Turken: ze stinken, eten gek en zijn dom. Daan probeert er voor te zorgen dat Eser het huis niet in komt, maar of dat lukt? De mensen om hem heen hebben geduld met Daan. En dat werkt. Deel uit de serie 'Terugblikken', vijftig leesboeken, elk over een venster van de geschiedeniscanon. Dit boek behandelt venster 48: Veelkleurig Nederland. Een educatief verhaal, maar met zeer veel inleving geschreven. Het maatschappelijke probleem, maar ook de binnenwereld van een kind dat te maken heeft met verlies en rouw komt tot leven in haarscherpe, maar eenvoudige bewoordingen, AVI-E5. Daarnaast is Daan ook nog een gewone jongen en dat komt ook goed naar voren. De boodschap over vooroordelen is verpakt in het verhaal, het ligt er niet te dik boven op. Ook de humor tilt de zwaarte op. De luchtige illustraties onderstrepen dit. Achterin een kort historisch overzicht, met foto's, over nieuwe Nederlanders, integratie en vooroordelen. Vanaf ca. 8 tot 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053003954

Titel Turkse yoghurt en Hollandse stroop : de tijd van televisie en computers 1900-heden : veelkleurig Nederland
Auteur Lizzy van Pelt
Secundaire auteur Anne Roos ; Hanneke Kools ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Uitgave Drunen : Delubas, [2011]
Overige gegevens 89 p - ill., krt - 21 cm
ISBN 9789053003954
PPN 336160267
Thematrefwoord Stiefgezinnen ; Cultuurverschillen ; Vooroordelen ; Rouwproces
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Terugblikken. Leesboeken
Boek

Terugblikken. Leesboeken (2008-...)

vol. dl. 48
Uitgeleend