De prinses, de graaf & de handschoen
Boek

De prinses, de graaf & de handschoen (cop. 2011)/ een muzikaal sprookje van Evelien De Vlieger, vert. door Warre en Julie Borgmans ; met ill. van Thé Tjong-Khing

Graaf Conrard en prinses Eleonora schrijven elkaar veel liefdesbrieven. Haar broer is daar niet blij mee. Prentenboekje met een waargebeurd verhaal uit de 18e eeuw. Met cd met het verhaal en muziek uit die tijd. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en Dromen - Geschiedenis KLASSENVERSCHILLEN DE VL

Recensie

Prentenboekje met een liefdesgeschiedenis die gebaseerd is op de briefwisseling vanaf 1713 tussen Conrard-Albert, graaf d'Ursel, en Eleonora, prinses de Salm. Graaf Conrard loopt tegen de vijftig en krijgt genoeg van zijn krijgsavonturen. Wanneer hij hoort dat prinses Eleonora eenzaam is en graag wil trouwen, begint er een correspondentie vol hartstocht, grapjes en beloftes. Helaas wil Eleonora's broer zijn zus niet zien huwen, want dat zou hem een deel van het familiefortuin kosten. Anderhalf jaar weet hij dat te beletten. Wanneer Eleonora weg mag, blijkt dat de werkelijkheid toch anders uitpakt dan het tweetal droomde... Stijlvol verhaal met wat plechtstatige taal, in negen hoofdstukken, met brieven op rijm (gedrukt in 'handschrift'). Zwierige, sprookjesachtige illustraties geven het leven op een hof mooi weer. Het boekje met het formaat van een cd-doosje bevat tevens een audio-cd (26 min.) waarop het verhaal en de brieven sfeervol voorgelezen worden door een bekende Belgische acteur en zijn dochter. De hoofdstukjes worden ingeluid met muziekfragmenten van Telemann. Door de plechtige verteltrant, het vaak moeilijke woordgebruik (bijv. dragonderkolonel, oeverloos geblaat) en enkele seksuele toespelingen vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020998139

Titel De prinses, de graaf & de handschoen
Uniforme titel De prinses, de graaf en de handschoen
Auteur Evelien De Vlieger
Secundaire auteur Warre Borgmans ; Thé Tjong-Khing
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2011
Overige gegevens 32 p - ill - 17 cm - cd
Annotatie Uitg. in samenw. met Provincie Antwerpen
ISBN 9789020998139
PPN 337118531
Rubriekscode 926.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Klassenverschillen; 18e eeuw; Verhalen ; Adel; 18e eeuw; Verhalen ; Liefde; 18e eeuw; Verhalen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Klassenverschillen