Hiphop
Boek

Hiphop rap, mc, breakdance (cop. 2011)/ Jim Mack, [bew. door: Louise Galpine ... et al. ; geïll. door: kja-artists.com ; vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer]

Lees van alles over hiphop, over de geschiedenis, de opvallendste personen en groepen en de fascinatie voor geweld en rijkdom. Met kleurenfoto's en -tekeningen. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hiphop heeft zijn wortels in de ritmes van Afrikaanse en Caraïbische muziek. In hiphop wordt ritmische, zich herhalende muziek vermengd met verhalen op rijm. Rond de hiphopmuziek, die rond 1970 in New York begon, ontwikkelde zich een hele hiphopcultuur die bestaat uit vier onderdelen: de dj, de mc, graffiti en breakdance. Dit boek geeft de geschiedenis ervan weer, en bespreekt de meest opvallende personen en groepen in deze beweging, en de fascinatie erin voor geweld en rijkdom. Bovendien zijn er tips om zelf een rap te schrijven, zelf te breakdancen enz. De in het boek besproken dj's, mc's, beatboxers, rappers en bands zijn gemakkelijk op internet te vinden en daar te bekijken en te beluisteren. Ook de genoemde breakdancers en de graffitikunstenaars en hun werk zijn daar te achterhalen. De overzichtelijke informatieve teksten (met extra info in gekleurde tekstblokjes) zijn goed geformuleerd. Duidelijk lettertype. Kleurenfoto's en gekleurde tekeningen geven de sfeer goed weer. Achterin een tijdlijn, woordenlijst, literatuuropgave en websites. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054833628

Titel Hiphop : rap, mc, breakdance
Auteur Jim Mack
Secundaire auteur Louise Galpine ; Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2011
Overige gegevens 32 p - ill., krt - 25 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Hip-hop. - Capstone Global Library Limited, cop. 2010. - (Culture in action)
ISBN 9789054833628
PPN 334011493
Rubriekscode 785.72
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hiphop; Verenigde Staten; Geschiedenis
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Hiphop

Relaties/Serie

Cultuur in actie
Boek

Cultuur in actie (2011-...)

vol.
Uitgeleend