Wild van Afrika
Boek

Wild van Afrika (cop. 2011)/ Chris Dusauchoit

Verhalen en wetenswaardigheden over de giraf, de hyena, de neushoorn, de zebra, het nijlpaard, de leeuw, de jachtluipaard en de olifant.

Recensie

Charmant en leerzaam boek over de giraf, de hyena, de neushoorn, de zebra, het nijlpaard, de leeuw, de jachtluipaard en de olifant. De auteur (Belgische televisiepresentator) introduceert zichzelf door aan te geven dat hij geen bioloog, geen etholoog, geen fotograaf en geen schrijver is, maar gewapend met een goede camera gewoon zijn eigen verwondering met de lezer wil delen. En dat is wat hij doet. Hoe de dieren aan hun naam komen, het uiterlijk, voedsel, het gedrag, de voortplanting, het ontwikkelen van de jongen en andere details, opgemerkt door de auteur, komen per soort, in een eigen hoofdstuk, in eenvoudige, enthousiaste taal aan de orde. Vele kleurenfoto's (o.a. mooie detailfoto's) begeleiden de tekst. Na een flink aantal safari's en de hulp van een bevriende ecoloog-beheerder van een wildpark in Afrika heeft de auteur een vrolijk, maar goed onderbouwd geheel weten neer te zetten. Voor lezers die op safari gaan, voor alle andere liefhebbers een aangename informatiebron vol boeiende feiten. Met sites.

Specificaties

Nederlands | 9789461310552

Titel Wild van Afrika
Auteur Chris Dusauchoit
Type materiaal Boek
Uitgave Leuven : Van Halewyck, cop. 2011
Overige gegevens 239 p - foto's - 24 cm
ISBN 9789461310552
PPN 337798346
Rubriekscode 598.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nijlpaarden ; Giraffen ; Hyenahonden ; Zebra's (dier) ; Leeuwen ; Jachtluipaarden ; Olifanten ; Wilde dieren; Afrika; Verhalen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Wilde dieren