Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Turkije
Boek

Turkije (cop. 2011)/ Marc Dubin en Terry Richardson, met bijdragen van Katie Parla ... [et al. ; vert. uit het Engels: Renée de Graaf ... et al. ; red. Nederlandse ed.: Femke Foppema ... et al. ; eindred.: Kantoor Verschoor Boekmakers]

Recensie

Binnen de reiswereld is de Rough Guide een begrip. Een sobere, maar zeer informatieve en praktische gids voor de zelfstandige reiziger. Tot nu toe vooral bekend vanwege de Engelstalige uitgaven, maar de afgelopen jaren zijn er ook Nederlandstalige edities verschenen. De opzet is hetzelfde: de gids begint met een kleurenkatern met een korte introductie over Turkije en een opsomming van 30 hoogtepunten voor bezoekers. Hierna volgt tot pag. 72 praktische informatie over o.a. vervoer, festivals, cultuur en etiquette en handige tips. Vervolgens volgt het gidsgedeelte met twaalf hoofdstukken over de verschillende regio's, die beschrijven wat er te doen en te zien is, waarbij ook aandacht is voor praktische zaken als reismogelijkheden en accommodatie (van eenvoudig tot luxueus). Een ruime hoeveelheid kaartjes en plattegronden wijst de weg in de besproken gebieden en steden. Vanaf pag. 683 een hoofdstuk met een korte geschiedenis, een lijst met boekentips en informatie over muziek. Tot slot vanaf pag. 745 een hoofdstuk over de taal. Met register en zwart-witfoto's en wat kleine kleurenfoto's in katernen. Geschiedenis- en cultuurliefhebbers zullen er een gids bij moeten hebben voor meer achtergronden, evenals reizigers die veel plaatjes willen zien. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789047518945

Titel Turkije
Auteur Marc S. Dubin
Secundaire auteur Katie Parla ; Renée de Graaf ; Femke Foppema ; Terry Richardson
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Rough Guides, cop. 2011
Overige gegevens 775 p., [8] p. pl - ill., krt., plgr - 20 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: The rough guide to Turkey. - 7th [updated] ed. - London [etc.] : Rough Guides, 2010. - (Rough Guides)
ISBN 9789047518945
PPN 332784010
Rubriekscode Turkije 993
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Turkije

Relaties/Serie

The rough guide

The rough guide Nederlandstalige editie (1997-...)

vol. Turkije
Uitgeleend