Kwibus
Boek

Kwibus (2011)/ Harry Voss, [vert. uit het Duits: Gerhard Rijksen ; red.: Loes Rijksen-van den Tol ; ill.: Thomas Georg]

Wanneer Lukas met zijn ouders en zus Neeltje gaat picknicken, vindt hij een verwaarloosde jongen. De jongen weet niets over zijn verleden. Ze besluiten hem voorlopig in hun gezin op te nemen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Wanneer Lukas Smit met zijn ouders en zus Neeltje gaat picknicken, vindt hij een jongen, Kwibus. Kwibus is verwaarloosd en weet zich niets van zijn verleden te herinneren. De vader en moeder van Lukas nemen Kwibus op in hun gezin, totdat zijn ouders gevonden zullen zijn. Daarvoor moeten ze wel pleiten bij de kinderbescherming en ook Lukas, Kwibus en Neeltje dragen daaraan hun steentje bij met een dreigbrief, een waterballon met ketchup en een taart. Bij de familie Smit leert Kwibus van alles over God. Dat levert open en grappige gesprekjes op, waarin Kwibus vraagt naar dingen die voor Lukas heel gewoon zijn. Waarom zeggen ze bijvoorbeeld 'amen' na het bidden en niet 'einde van deze mededeling'? Intussen komt Lukas erachter dat zijn eigen vader niet helemaal eerlijk is geweest. Heeft Lukas toch een opa? En waarom kent hij die dan niet? Op de club van de kerk horen de kinderen het verhaal van de verloren zoon. Dat verhaal lijkt wel erg veel op hun situatie... Met enkele eenvoudige paginagrote zwart-witillustraties. Spannend, vlot geschreven boekje dat kinderen nieuwsgierig zal maken naar de volgende delen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059990012

Titel Kwibus
Auteur Harry Voss
Secundaire auteur Gerhard Rijksen ; Loes Rijksen-van den Tol ; Thomas Georg
Type materiaal Boek
Uitgave Hoornaar : Gideon, 2011
Overige gegevens 141 p - ill., portr - 22 cm
Annotatie Vert. van: Der Schlunz. - Marienheide : Verlag Bibellesebund ; Witten : SCM R.Brockhaus, cop. 2007. - (Der Schlunz)
ISBN 9789059990012
PPN 336303203
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Pleeggezinnen ; Onbekende ouders
Taal Nederlands