Graffiti
Boek

Graffiti tags, sjablonen, 3D-effecten (cop. 2011)/ Jane Bingham, [bew. door: Louise Galpine ... et al. ; geïll. door: kja.artists.com ; vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer]

Lees van alles over graffiti, welke soorten er zijn, de geschiedenis, verbanden met kunst en muziek en de toekomst van graffiti. Met kleurenfoto's en -tekeningen. Vanaf ca 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit informatieve deeltje uit de reeks 'Cultuur in actie'* komen verschillende aspecten van graffiti voorbij. Bij het hoofdstuk over de soorten graffiti wordt uitgelegd wat o.a. tags, pieces, bubbles en throw-ups zijn. In het hoofdstuk over de geschiedenis van graffiti komt de lezer via prehistorische grottekeningen, Maya-tempels, Romeinse resten, middeleeuwse tekens en naamtekens van reizigers en soldaten bij de graffiti van nu uit. In het daarop volgende hoofdstuk worden verbanden gelegd tussen graffiti, kunst en muziek. De laatste twee hoofdstukken gaan over het probleem van graffiti (misdrijf - schoonmaken) en de toekomst van graffiti (beschrijving van de nieuwste vormen). Een uitgebreide tijdlijn, woordenlijst, plekken waar meer informatie is te vinden en een register maken dit naslagwerkje compleet. Naast de informatieve tekst (beknopt en to the point; input door verschillende deskundigen) en de kleurige, prachtige foto's, bevat dit deeltje een aantal doeactiviteiten (muziek, drama en kunst). Eenvoudig te volgen stappenplannen laten de lezer zelf ervaren wat de informatie betekent. Informatief, compact en handig te gebruiken bij een werkstuk of spreekbeurt. Culturele uitgave die informeert en het thema goed in een context plaatst. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054833635

Titel Graffiti : tags, sjablonen, 3D-effecten
Auteur Jane Bingham
Secundaire auteur Louise Galpine ; Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2011
Overige gegevens 32 p - ill - 25 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Graffiti. - Capstone Global Library, cop. 2010. - (Culture in action)
ISBN 9789054833635
PPN 334011507
Rubriekscode 739.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Graffiti; Geschiedenis
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Graffiti

Relaties/Serie

Cultuur in actie
Boek

Cultuur in actie (2011-...)

vol.
Uitgeleend