Beertje Bruin, wat zie jij daar?
Boek

Beertje Bruin, wat zie jij daar? (2011)/ Eric Carle [ill.], Bill Martin Jr. [tekst ; vert. uit het Engels: Burny Bos]

Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, kleurige collages van dieren en herhalende tekst op rijm, met schuifelementen. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Vierkant hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken met duidelijke, fantasierijke collages van dieren, opgebouwd uit grote, kleurige vlakken. De collages staan op een witte ondergrond en beslaan dubbele pagina's. Boven aan de rechterbladzijde wordt steeds dezelfde vraag gesteld aan het afgebeelde dier, gedrukt in een grote schreefloze letter, bv. 'Beertje bruin, wat zie jij daar?'. Het antwoord staat eronder gedrukt, bv. 'Een rode vogel en daar kijk ik naar'. Op een vierkant vlakje dat opzij kan worden geschoven, wordt een plaatje van het beschreven dier zichtbaar, dat op de volgende pagina in het groot staat afgebeeld. De schuifjes zijn stevig uitgevoerd. Vraag en antwoord zijn op rijm en de kleur van het dier (niet altijd natuurgetrouw) wordt steeds genoemd. Ten slotte wordt de vraag aan een lieve juf gesteld en die ziet, op de laatste spread, negen kinderen met verschillende huidskleuren. Een alleraardigst boek van de bekende illustrator, met vele mogelijkheden (waaronder het leren herkennen van kleuren en dieren) voor kleuters en peuters, thuis en op de crêche en kleuterschool. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025749958

Titel Beertje Bruin, wat zie jij daar?
Auteur Eric Carle ; Bill (Jr.) Martin
Secundaire auteur Burny Bos ; Bill (Jr.) Martin
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2011
Overige gegevens [24] p - ill - 21×21 cm
Annotatie Kartoneditie met schuifjes - Oorspr. Nederlandse uitg.: 1984 - Vert. van: Brown bear, brown bear, what do you see?. - New York : Holt, Rinehart & Winston, 1967
ISBN 9789025749958
PPN 332936864
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Kleuren ; Rijmvertellingen ; Repeteerverhalen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands