Mijn vingerpopboekje met Boris de Beer
Boek

Mijn vingerpopboekje met Boris de Beer ([2011])/ [ill.: Antje Flad, tekst: Andrea Gerlich ; vert. uit het Duits: Tanja Timmerman ; red.: Vitataal]

Als Boris de Beer wakker wordt, heeft hij reuzenhonger. Hij gaat op zoek naar eten maar dat valt nog niet mee. Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met paginagrote kleurenillustraties en een stoffen vingerpopje. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Boris de Beer wordt wakker van een zonnestraal die zijn neus kietelt. Hij heeft reuzenhonger en gaat op zoek naar eten, maar dat valt niet mee. Gelukkig komt hij Beertje Bobbie tegen, die heerlijke paddenstoelen heeft geplukt. Deeltje uit een reeks onder de noemer 'Mijn vingerpopboekje'*. Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met een stoffen beertje als vingerpopje, dat via een gaatje door alle bladzijden heen piept en zo op iedere pagina mee kan spelen. Het verhaaltje heeft weinig om het lijf: een aaneenschakeling van ongedwongen gebeurtenissen waarin een enkel zoekelement is verwerkt. De meeste aandacht zal uitgaan naar het beertje. De vrolijke aquarellen met contourlijnen, waarop veel bosdieren staan afgebeeld, beslaan steeds twee bladzijden. De vele details lijken een oudere leeftijd te vragen dan de aangegeven 24 maanden. De tekst is drie- of vierregelig en staat in kleine fantasieletters in de platen gedrukt. Om samen te leren en te spelen. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048304646

Titel Mijn vingerpopboekje met Boris de Beer
Uniforme titel Boris de Beer
Auteur Andrea Gerlich
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Antje Flad ; Tanja Timmerman
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2011]
Overige gegevens [16] p - ill - 13×13 cm
Annotatie Rugtitel: Boris de Beer - Vert. van: Mein Fingerpuppenbuch mit Benni Bär. - München : arsEdition, cop. 2011
ISBN 9789048304646
PPN 334136326
Thematrefwoord Eten ; Voelboeken
Taal Nederlands