Het zwaard van de Schotse koning
Boek

Het zwaard van de Schotse koning (cop. 2011)/ Sir Steve Stevenson, ill.: Stefano Turconi ; [tekst: Mario Pasqualotto ; vert. uit het Italiaans: Sandra Verhulst ; red.: Catalina Steenkoop]

Tijdens een feest op een kasteel in Schotland verdwijnt het zwaard van de eerste Schotse koning. Agatha Mistery en haar neef Larry proberen de dader te ontmaskeren. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

De 12-jarige Agatha Mistery is detective in de dop en reist de hele wereld over om de moeilijkste mysteries op te lossen. Agatha's neef Larry heeft van zijn detectiveschool de opdracht gekregen om een zeer netelige kwestie op te helderen. Tijdens een feestelijke inhuldiging op het kasteel Dunnottar zijn alle aanwezigen in een diepe slaap verzonken en als ze weer wakker worden, blijkt het zwaard van de eerste koning van Schotland, Robert Bruce, spoorloos verdwenen. Gelukkig staat Agatha samen met haar team paraat om de dader te ontmaskeren. Dit is het derde deel in de reeks 'Agatha Mistery'*, een serie detectiveverhalen gericht op jonge lezers. De vermakelijke verhalen vormen een prima opstap naar een grotere leesvaardigheid zonder daarbij op het leesplezier te bezuinigen. De kleurrijke, soms paginavullende illustraties maken de verhalen levendig en aantrekkelijk. Nu en dan is het taalgebruik wat lastig en zijn de zinnen wat lang, maar al met al is de serie een aanrader voor jonge speurneuzen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054617976

Titel Het zwaard van de Schotse koning
Auteur (Sir) Steve Stevenson
Secundaire auteur Stefano Turconi ; Mario Pasqualotto ; Sandra Verhulst ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, cop. 2011
Overige gegevens 135 p - ill., krt - 21 cm
Annotatie Vert. van: La spada del re di Scozia. - Novara : De Agostini, cop. 2010. - (Agatha Mistery)
ISBN 9789054617976
PPN 337874816
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Diefstallen ; Schotland
Taal Nederlands