Boeddha's nachtlichtjes
Boek

Boeddha's nachtlichtjes voorleesverhaaltjes over liefde en wijsheid die je kind zullen inspireren en betoveren (2011)/ Dharmachari Nagaraja, [vert. uit het Engels door: Anke ten Doeschate]

Aan de hand van twintig (voorlees)verhalen maak je kennis met het boeddhisme. Met adviezen voor begeleiders over meditatie en visualisatie. Met kleurenillustraties. Vanaf 4 t/m 8 jaar.

Recensie

Onder de noemer 'nachtlichtjes'* worden voorleesverhalen uitgebracht, die kinderen voor het slapen gaan uitnodigen om zich te ontspannen en rustig te luisteren. In dit deel worden via twintig boeddhistische hervertellingen verschillende boeddhistische lessen uitgelegd. Voor de volwassenen is er een inleiding over de boeddhistische leer en een korte uitleg over meditatie. In de herkenbare verhalen spelen mensen of dieren een hoofdrol. Via hun ervaringen ontdekt het kind de effecten van een bepaalde innerlijke houding, zoals pesten, vergevingsgezind zijn, nieuwsgierig, trots of moedig. Elk verhaal is geïllustreerd met een paginagrote, wat gestileerde, digitaal bewerkte prent in vrolijke, heldere kleuren, waarin het kind de hoofdrolspelers kan herkennen. De goed leesbare tekst is in een vertellende stijl. Na afloop van het verhaal staat in een korte tekst de levensles. Dit kan moralistisch overkomen, maar de verhalen zijn een goede ingang om kinderen met de soms moeilijk te verwoorden thema's kennis te laten maken en er over te praten. Ook geschikt voor de onderbouw basisschool. Met inhoudsregister over de onderwerpen. Voorlezen vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789049107925

Titel Boeddha's nachtlichtjes : voorleesverhaaltjes over liefde en wijsheid die je kind zullen inspireren en betoveren
Auteur Dharmachari Nagaraja
Secundaire auteur Anke ten Doeschate
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Houten : Mana, 2011
Overige gegevens 144 p - ill - 24 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Buddha at bedtime. - London : Duncan Baird, cop. 2010
ISBN 9789049107925
PPN 332784347
Rubriekscode Indiase talen 862
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Meditaties; Kinderen ; Jataka's ; Visualisaties; Kinderen
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Jataka's