Gamen en autisme
Boek

Gamen en autisme met Toolkit Gezond Gamen (cop. 2011)/ Herm Kisjes & Erno Mijland, [fotogr. en ill.: Birgitt Albers ... et al.]

Gids voor ouders en hulpverleners over de aanpak van kinderen en jongeren met een gemiddelde tot hoge cognitieve begaafdheid en een vorm van autisme, die zich aangetrokken voelen tot gamen.

Aanwezigheid

Recensie

De auteurs hebben zich de laatste jaren intensief met het thema 'gamen' en hoe jongeren ermee omgaan, bezig gehouden. Hierbij werd hun duidelijk dat deze relatief nieuwe vorm van vrijetijdsbesteding een grote aantrekkingskracht op jongeren met een stoornis in het autismespectrum heeft. In het voor ouders en hulpverleners geschreven boek richten zich de auteurs (onderwijsspecialist en trainer) voornamelijk op kinderen en jongeren met een gemiddelde tot hoge cognitieve begaafdheid en en een diagnose PDD-NOS, Asperger en Klassiek Autisme (Kannersyndroom). Beschreven worden onder meer de oorzaken en het signaleren van problemen (bijvoorbeeld gameverslaving) bij het gamen, opvoedingsadviezen en dilemma's. Een goed beeld van de problematiek geven interviews met jonge gamers met autisme. Bevat lijst van geraadpleegde experts, literatuur en websites en een enorm handige 'Toolkit Gezond Gamen'. Onrustige lay-out. Kleine marges. Actuele, op de praktijk gerichte publicatie.

Specificaties

Nederlands | 9789490484002

Titel Gamen en autisme : met Toolkit Gezond Gamen
Auteur Herm Kisjes
Secundaire auteur Birgitt Albers ; Erno Mijland
Type materiaal Boek
Uitgave Middelbeers : InnoDoks, cop. 2011
Overige gegevens 159 p - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789490484002
PPN 334327482
Rubriekscode 621.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Computerspelen
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Computerspelen