Adapt
Boek

Adapt de kracht van improvisatie ([2011])/ Tim Harford, [vert. uit het Engels: Carla Zijlemaker]

Pleidooi voor improvisatie en een methode van trail-and-error voor het oplossen van problemen op allerlei gebied, aan de hand van een groot aantal uiteenlopende voorbeelden.

Recensie

In zijn eerste boek, 'De economische detective' (2006)*, verklaarde de populaire Britse econoom Tim Harford aan de hand van dagelijkse voorbeelden de basisprincipes van de moderne economie. Dit nieuwste boek van zijn hand is niet zozeer een economisch relaas als wel een heldenepos van mensen die buitengewone prestaties hebben geleverd, niet keurig gepland maar veeleer via trial-and-error. Zijn stelling: in de complexe moderne maatschappij moeten we ons telkens opnieuw aanpassen; niet plannen maar improviseren, en leren van mislukkingen. Harfords darwinistische kijk op het probleemoplossend vermogen van de zakenwereld in al zijn facetten illustreert hij aan de hand van gedetailleerde en verrassende casusbesprekingen (variërend van de financiële crisis tot de oorlog in Irak en van kernreactoren tot microkredieten). Harfords schrijfstijl biedt absoluut leesplezier en zijn ideeën zetten aan tot denken. Zijn pleidooi is goed onderbouwd en, een enkele uitzondering daargelaten, overtuigend en inspirerend. Het sober uitgevoerde boek bevat eindnoten en een register.

Specificaties

Nederlands | 9789047004066

Titel Adapt : de kracht van improvisatie
Auteur Tim Harford
Secundaire auteur Carla Zijlemaker
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [etc.] : Business Contact, [2011]
Overige gegevens 302 p - 23 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Adapt : why success always starts with failure. - London : Little, Brown, 2011
ISBN 9789047004066
PPN 332842614
Rubriekscode 341.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Economische psychologie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Economische psychologie