De relatie als weg
Boek

De relatie als weg (cop. 2011)/ Hal & Sidra Stone, opgetekend door Dianne Braden ; [vert. uit het Engels: Philip Baumgarten]

Gesprekken over Voice Dialogue, een psychologische benadering van persoonlijke groei waarbij men tot een dialoog met het innerlijke zelf tracht te komen.

Aanwezigheid

Recensie

Verslag van een viertal bijeenkomsten in de lente van 2009 van een groep Voice Dialogue-leraren in het noorden van Californië ten huize van de grondleggers van deze leer. Voice Dialogue is een psychologische benadering van persoonlijke groei om met het innerlijk zelf tot een dialoog te komen. Volgens deze methode zijn er verschillende personen in elk mens aanwezig, de zogenoemde 'ikken', die trachten te opereren als zelfstandige entiteiten, elk met een wil, gevoelens, wensen en bewustzijn. De mens, die niet wakker is, is zich niet bewust van deze 'ikken', omdat hij denkt dat de rol die hij speelt vanuit zijn ego, op zichzelf staat. Door deze identificatie wordt de mogelijkheid tot een vrije keuze geblokkeerd. Tijdens bovengenoemde bijeenkomsten werd uitgebreid stil gestaan bij de persoonlijke groei, waarin drie niveaus essentieel zijn voor het denken over bewustzijn, te weten gewaarzijn, ervaren van de 'ikken' en bewust ego. De gesprekken, die zeer secuur zijn opgetekend, zijn doorspekt met praktische tips en voorbeelden uit de praktijk. Achterin mailadressen van een aantal opleidingen voor deze methode.

Specificaties

Nederlands | 9789077770610

Titel De relatie als weg
Auteur Hal Stone ; Sidra Stone
Secundaire auteur Dianne Braden ; Philip Baumgarten
Type materiaal Boek
Uitgave [Groningen] : De Zaak, cop. 2011
Overige gegevens 175 p - 22 cm
Annotatie Vert. van: The fireside chats. - San Rafael, CA : New World Library, 2011
ISBN 9789077770610
PPN 336198124
Rubriekscode 415.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Intermenselijke relaties
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Intermenselijke relaties