Sams super snot
Boek

Sams super snot (cop. 2011)/ Paul Bright [tekst], Hannah George [ill. ; vert. uit het Engels: Ingrid Hadders ; red.: Vitataal]

Scheepsjongen Sam peutert altijd in zijn neus en laat dan overal op het piratenschip sporen na. Op een dag blijken zijn snotjes heel goed van pas te komen. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Scheepsjongen Sam peutert altijd in zijn neus en schiet de resultaten weg. Dat is hinderlijk, maar als het piratenschip door een gat dreigt te zinken, komt het neusgepeuter als geroepen om het gat te dichten. Voor kinderen een heerlijk gegeven, in rijmvertelling uitgewerkt. De tekst staat binnen de prenten - meest over beide pagina's - met een commentaar terzijde, gedrukt in een omlijsting van touw. Onbeholpen aandoende prenten vol details in gemengde techniek, o.a. collage. Cartoonachtige, vlakke figuurtjes met grote hoofden in een nogal kitscherig knusse omgeving met scheepspoes, -hond, muizen en een kaketoe. Grappig zijn de geheimzinnige herhalingen: 'maar op zee gebeuren bizarre/wonderlijke/vreemde/ gruw'lijke dingen'. Het metrum bekt echter niet lekker en het verhaaltje is als los zand. Groot prentenboek met een voor kinderen heerlijk vies en dus supergrappig thema. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048304806

Titel Sams super snot
Auteur Paul Bright ; Hannah George
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ingrid Hadders ; Hannah George
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2011
Overige gegevens [28] p - ill - 29 cm
Annotatie Vert. van: Boris's big bogey. - London : Little Tiger Press, cop. 2011
ISBN 9789048304806
PPN 33413644X
Genre zeeverhaal
Thematrefwoord Zeerovers ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands