Vrolijk kerstfeest!
Boek

Vrolijk kerstfeest! (cop. 2011)/ M. Christina Butler [tekst], Tina Macnaughton [ill.; vert. uit het Engels: Tanja Timmerman ; red. Nederlandstalige uitg.: Vitataal]

Egeltje heeft het druk met het naderende kerstfeest. De muizen helpen hem zijn huis versieren. Pas als alle vrienden er zijn, is het feest compleet. Prentenboek met paginagrote illustraties in warme kleuren met glitters. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Egeltje verheugt zich op het kerstfeest met lekker eten, de kerstboom, cadeautjes en vrienden. De muizen helpen om op tijd zijn huis te versieren met versierde en beplakte dingen uit het bos. Dan moet Egeltje nog snel in het donker de deur uit en de sneeuw in, om spulletjes te verzamelen voor de cadeautjes die hij in alle drukte is vergeten. Hoe hij dat zo snel fikst in het bos blijft onduidelijk. Nog steeds mist hij iets, totdat alle vrienden aankloppen en ze gezellig bij elkaar zijn. Groot prentenboek met sfeervolle, warme schilderingen voorzien van glittertjes op relevante plekken door het hele boek, die kleuters graag zullen willen voelen. De tekst is aanvullend door korte, duidelijke zinnen in de prenten. De inmiddels van andere delen bekende, maar nog steeds niet beroemde, aangeklede dieren met menselijke eigenschappen en ingerichte huizen stralen vriendschap uit voor de wat sukkelige egel. Daarmee is het geschikt als niet-religieus kerstboek, dat zich wegens een onlogische opbouw, braafheid en zoetigheid niet onderscheidt door originaliteit. Vluchtig vermaak voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048304783

Titel Vrolijk kerstfeest!
Auteur M. Christina Butler
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Tina Macnaughton ; Tanja Timmerman
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2011
Overige gegevens [27] p - ill - 29 cm
Annotatie Op omslag: Een fonkelend glinsterboek - Vert. van: One Christmas night. - London : Little Tiger Press, 2011
ISBN 9789048304783
PPN 337906955
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis ; Vriendschap
Taal Nederlands