De kauwgomballenbel
Boek

De kauwgomballenbel (cop. 2011)/ [verhaal, concept en ill.] Pieter Gaudesaboos, & [verhaal en tekst] Lorraine Francis ; vert. uit het Engels Siska Goeminne]

Chocolaatje wil ook in het Grote Wereldrecordboek staan dat hij van Manntje Koek heeft geleend. Hij gaat de grootste kauwgombel ooit blazen, op rolschaatsen. Prentenboek in de vorm van een koekje met kleurenillustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Mannetje Koek krijgt bezoek van Chocolaatje. Bij het afscheid leent hij Het Grote Wereldrecordboek. Chocolaatje is overdonderd door de records en droomt ervan daartussen een plaatsje te veroveren. Daarom wil hij de grootste kauwgombel ooit blazen, op rolschaatsen. Het plan lijkt waterdicht, maar toch gaat het fout. De bel wordt steeds groter en alles en iedereen blijft erin vast kleven, tot en met de brandweerwagen. Wanneer de onoverzichtelijke massa uiteindelijk in de vijver tot stilstand komt, vreest Chocolaatje het ergste voor zijn recordpoging. Mannetje Koek is stilaan een begrip geworden in de prentenboekenwereld. Deze stevige kleuterboeken van Pieter Gaudesaboos en Lorraine Francis zijn onveranderlijk visueel uitdagend en intrigerend qua inhoud. Ook de vormgeving is uniek: elk boek heeft de vorm van een koekje. 'De kauwgomballenbel' is een hilarisch boekje, met prenten waar je niet op uitgekeken raakt. De vele herhalingen zorgen ervoor dat ook de jongste lezers makkelijk hun aandacht bij het verhaal kunnen houden. Een absolute aanrader, net als de rest van de reeks over Mannetje Koek, die inmiddels uit vier boeken bestaat*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020998016

Titel De kauwgomballenbel
Auteur Pieter Gaudesaboos ; Lorraine Francis
Secundaire auteur Siska Goeminne ; Lorraine Francis
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2011
Overige gegevens [32] p - ill - 25 cm
ISBN 9789020998016
PPN 338150153
Thematrefwoord Records
Taal Nederlands